Iz budžeta grada Prijedora 207.500 KM za 94 nova radna mjesta

Pare

Iz budžeta grada Prijedora sa 207.500 KM biće stimulisano zapošljavanje 94 radnika kod 84 poslodavca.

Ugovore o dodjeli podsticaja sa poslodavcima danas je potpisao gradonačelnik Prijedora Marko Pavić koji je rekao da su od 128 prijava odobrene 84 i da za ove podsticaje vlada veliko interesovanje.

„Posebno mi je drago što se veliki broj mladih javio za samozapošljavanje. Javio se veliki broj ljudi koji su završili srednju školu i prošli obuku za preduzetnike i pisanje projekata. I oni su danas dobili sredstva“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, ovi podsticaji su vrlo značajni jer je za četiri – pet godina broj nezaposlenih u Prijedoru sa 13.010 smanjen na 7.200.

„Zato namjeravamo da nastavimo sa ovim podsticajima i da, po mogućnosti, izdvojimo i više novca nego što sada izdvajamo“, rekao je Pavić.

On je podsjetio da grad Prijedor već sedam godina izdvaja iz budžeta sredstva za podsticaje u privredi i za podsticaje u poljoprivredi, kao i da Fondacija za razvoj finansira mala i srednja preduzeća kreditima do 200.000 KM uz kamatu od jedan odsto.

Na osnovu danas potpisanih ugovora bespovratne podsticaje od po 3.000 KM dobiće 37 lica za samozapošljavanje, među kojima je osam žena, za zapošljavanje 46 lica poslodavci će dobiti po 1.500 KM, dok će za zapošljavanje 11 lica sa visokom stručnom spremom poslodavci dobiti po 2.500 KM.

Osim za zapošljavanje i samozapošljavanje, podsticaji su dodijeljeni i za sertifikovanje preduzeća. Za pet preduzeća izdvojeno je 16.000 KM.

Autor: SRNA – Capital.ba

Comments are closed.