Iz vrtića Radost apeluju-Spriječite uništavanje vrtićke imovine

Direktorica Dječijeg vrtića „Radost“ u Prijedoru Dušanka Božić apelovala je na sugrađane, posebno one iz susjedstva centralnog objekta ove predškolske ustanove, da spriječe svoju djecu da uništavaju nedavno postavljene dvorišne rekvizite. „Tek sedam dana su ovi rekviziti u upotrebi, a već su polomljene stepenice na jednom od njih, uprkos tome što nam je zgrada Stanice javne bezbjednosti Prijedor prvi komšija i uprkos ogradi višoj od dva metra“, rekla je Božićeva Srni. Ona je dodala da je policiju obavijestila o uništavanju novih vrtićkih rekvizita i zatražila dodatni policijski nadzor u periodu od 16.00 do 18.30 časova, nakon čega imovinu vrtića čuvaju noćni stražari.
„Ovo su rekviziti isključivo za djecu od jedne do šest godina, a starija djeca prelaze ograde, uništavaju ih i ruše. Molim sve roditelje da zajedno čuvamo ovu imovinu i da ne dozvolimo da se djeca povrijede“, poručila je Božić. Ona je naglasila da je Dječiji vrtić „Radost“ po prvi put od osnivanja 1976. godine, dobio dvorišne rekvizite za uzraste jasličkih i mlađih vrtićkih grupa, te da će se, nakon centralnog, sličnim rekvizitima opremiti i drugi objekti ove predškolske ustanove. „Riječ je o rekvizitima rađenim po uzoru na najpoznatije svjetske proizvođače igračaka. Rađeni su od drveta impregniranog do srži ili bojenog trima slojevima ekoloških boja. Imamo tunele pomoću kojih djeca ovog uzrasta savladavaju strah od zatvorenog prostora, pješčanike ograđene drvetom, a ne betonom, drvene kućice i tobogane“, navela je Božićeva.
Vaspitačica Mileva Metlić rekla je da žali što će nakon 39 godina staža iduće godine u penziju sada kada po prvi put ima dvorišne rekvizite za mlađu vrtićku grupu, naglašavajući da dosadašnja rukovodstva vrtića nisu imala razumijevanja za potrebe djece. „Možda za nekoga to nisu, ali za nas jesu velike stvari. Zato apelujem na sugrađane da ne uništavaju imovinu vrtića“, poručila je Metlićeva. Ona je dodala da su djeca igrajući se napolju sretna, zadovoljna i motivisana, da su im koncentracija i pažnja na zavidnom nivou i da uživaju igrajući se bilo na rekvizitima bilo u pijesku. Za dvorišno opremanje Dječiji vrtić „Radost“ je iz vlastitih sredstava namijenio više od 8.500 KM.
Tekst – SRNA
Foto – www.gradprijedor.com

Comments are closed.