Izbori u Oštroj Luci-SNSD ima najviše glasova za lokalni parlament

Savez nezavisnih socijaldemokrata osvojio je najviše glasova za Skupštinu opštine Oštra Luka – 602, na drugom mjestu je Demokratski narodni savez sa 503 glasa, a na trećem Srpska demokratska stranka sa 374 glasa, podaci su Opštinske izborne komisije Oštra Luka.

Narodna demokratska stranka ima 317 glasova, Srpska radikalna stranka Republike Srpske 149, Demokratska partija 125, Partija demokratskog progresa 124, a Srpska napredna stranka 116 glasova, podaci su nakon svih 2.310 važećih glasačkih listića.

U opštini Oštra Luka na birališta je izašlo 2.380 glasača ili 52,47 odsto od ukupno 4.536 registrovanih birača na redovnom spisku, tri na spisku za glasanje u odsustvu, te 18 na spisku za glasanje na nepotvrđenim listićima ili putem pošte.

Lokalni parlament u Oštroj Luci do sada je brojao 17, a ubuduće će, srazmjerno broju glasača, imati 15 odbornika.

U odlazećem sazivu osam odbornika bilo je iz SNSD-a, tri iz DNS-a, po dva iz SDS-a i NDS-a i po jedan iz PDP-a i iz Narodne stranke „Radom za boljitak“.

Za povjerenje građana Oštre Luke borilo se osam političkih subjekata.

Dragan Stanar iz DNS-a novi je načelnik opštine sa 1.357 glasova, a kandidat SNSD-a Ljubomir Vulin osvojio je 877 galsova.

U prethodna dva mandata, kada su načelnici birani neposredno, na čelu ove male rubne opštine bila je Drena Kuridža iz SNSD-a.
SRNA

Comments are closed.