Izgraditi novi dom kulture u Kozarcu

Kozarac

Mještani Kozarca pokrenuli su inicijativu izgradnje novog doma kulture u ovom mjestu, budući da je prostor koji je predviđen za tu namjenu neadekvatan.

Odbornik u Skupštini grada Prijedora Zlatko Škerić rekao je da su ovu inicijativu pokrenuli zbor građana, savjet mjesne zajednice i Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Kozara“ iz Kozarca.

„Predlažemo da grad proda postojeći prostor, da novac od prodaje namijeni početku izgradnje novog doma, a Kozarac bi, kao i u mnogim dosadašnjim investicijama, sam završio gradnju“, rekao je Škerić.

On je podsjetio da je stari dom kulture je srušen, a da je ugovorom između grada i investitora na mjestu nekadašnjeg doma kulture napravljena zgrada i da je tim ugovorom predviđeno da se u prizemlju napravi sala za kino projekcije i za rad KUD-ova i nevladinih organizacija.

„Aneksom ugovora, ne znamo kako, došlo je do premještanja tog dijela iz prizemlja u suteren i taj prostor nema ni dva izlaza niti zadovoljava minimalne osnovne uslove za boravak veće grupe ljudi“, kazao je Škerić.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da mu je poznato da su u vrijeme izgradnje stambenih zgrada u Kozarcu vršene određene zamjene i da grad jeste dobio jedan prostor, u suterenu ili u podrumu, namijenjen za kino.

„To je vrijeme prije nego što sam ja došao za načelnika. Ja sam bio u tom prostoru i to je prostor koji ima četiri stuba unutar sebe i gdje je nemoguće organizovati kino projekcije jer polovina gledalaca ne bi mogla od tih stubova gledati film“, rekao je Pavić.

On je dodao da taj prostor nije adekvatan i da je inicijativa mještana Kozarca opravdana, te da je potrebno da i formalno podnesu svoj prijedlog gradskoj administraciji.

Autor: SRNA

Comments are closed.