Izgradnja Specijalne škole prema planiranoj dinamici-Tehnički prijem sredinom avgusta

Radovi na izgradnji objekta Specijalne osnovne i srednje škole “Đorđe Natošević” u punom su jeku. Očekuje se da će tehnički prijem objekta uslijediti sredinom avgusta. U izgradnju ovog školskog objekta biće uloženo 1.460.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz Razvojnog programa Republike Srpske, Ministrastva prosvjete i kulture i opštine Prijedor. Prema riječima direktorice Slađane Radaković, škola, u koju će u septembru ući 90 učenika koji spadaju u kategoriju djece sa posebnim potrebama, ima preko 1600 metara kvadratnih korisne površine.
“U školi će se pored učionica i kabineta nalaziti i senzorna soba, školska kuhinja, ali i Dokumentacioni informacioni centar. Od nove školske godine u novom objektu će raditi šest edukovanih muziko-terapeuta, ali i drugi stručnjaci zajedno sa defektolozima i logopedima, psiholozima i pedagozima, fizioterapeutima, medicinskim sestrama, te nastavnicima predmetne nastave . Nastojimo da škola preraste u Centar za djecu sa posebnim potrebama”, kazala je Slađana Radaković.
Specijalna škola je, zahvaljujući humanitarnim akcijma prikupila sredstva za senzornu sobu u visini od 23.000 KM.
“To je posebno opremljena soba sa posebnim uređajima vezanim za potrebne terapije za djecu ali i ostale korisnike koji će biti obuhvaćeni našim uslugama“, kazala je Radakovićeva. Ona je dodala da je Prijedor nakon više decenija konačno dočekao da ima novu Specijalnu školu, jer su potrebe onih koji je pohađaju iz dana u dan sve veće. Izvođač radova na ovom objektu je Građevinsko preduzeće “Tigar“ iz Doboja. Računa se da uz 90 učenika, koji su obuhvaćeni školskim programom u ovoj ustanovi , bar još 140 mališana sa posebnim potrebama pohađa redovno školovanje.
Tekst – Kozarski vjesnik
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.