Izložba na otvorenom na Prijedorskom trgu

1ce9cad0653de87051be3a904031f36d_XL

Svoje radove na glavnom gradskom trgu u Prijedoru već nekoliko dana su izložile Milanka Vučković i Milka Miljković. Ova izložba za njih ima veliki značaj, jer je to, kako kažu, prilika da pokažu čime se bave, ali i da prodaju svoje proizvode.

– Danas imam broševe, saksiju od gipsa i kutiju za flašu. Graviram na staklu, bavim se dekupažom. Nešto sitno prodamo, ali ova izložba nam dosta znači. Bolje je da su nam radovi ovdje, nego u kući, gdje ih ne vidi niko – rekla nam je Milanka Vučković, jedan od izlagača.

– Ovo je jedinstvena prilika da pokažemo šta umijemo i zahvalna sam opštini što je dozvolila da ovo izložimo. Ručni rad je danas malo cijenjen, s obzirom na to koliko se truda uloži – objasnila nam je Milna Miljković, jedan od izlagača.

U prijedorskoj Zaštitnoj radionici kažu da su došli na ideju da organizuju izložbu na otvorenom kako bi promovisali rad radionice, ali i svih pojedinaca koji se bave izradom unikatnih predmeta. Svi kreativci imaće priliku da pokažu svoju proizvode u narednih 10 dana, koliko će trajati ova prodajna izložba.

– U periodu od 20. do 31. jula imaćemo štandove na otvorenom u dva termina, ujutru od 09 do 12 časova i naveče od 18 do 21 čas. Cilj te izložbe jeste da se promoviše rad svih izlagača naše zaštitne radionice – izjavila je Bojana Bojanić, koordinator Zaštitne radionice u Prijedoru.

Zaštitna radionica u gradu na Sani osnovana je prije šest mjeseci i jedina je takva u Srpskoj. Do sada je u njoj proizvedeno i izloženo oko 1 600 različitih unikatnih proizvoda. od njihove prodaje zaradili su nešto više od 2000 maraka.

Autor: Branka Dakić – SrpskaCafe.com

Comments are closed.