Izložba pasa u Banjaluci-među nagrađenima i prijedorski izlagači

U organizaciji Kinološkog društva Banjaluka u Rakovačkim barama je protekle nedjelje održana 16. CAC izložba pasa svih rasa. Titulu najljepšeg psa na izložbi osvojio je šarplaninac Griva, čiji je vlasnik Velimir Kesić iz Glamoča, drugo mjesto pripalo je njemačkom ovčaru Filipu od Šehera, vlasnika Malika Mršića iz Sarajeva, dok je treće mjesto osvojio ridžbek Bilal, čiji je vlasnik Prijedorčanin Nenad Zgonjanin.
Osim CAC izložbe održane su i dvije specijalizovane izložbe, specijalka njemačkih ovčara pod nazivom Memorijal „Dragan Stanković“, posvećena prerano preminulom članu Kinološkog društva Banjaluka Draganu Stankoviću koji je cijeli život posvetio psima i kinologiji te specijalka zlatnih retrivera i labradora.
Na izložbi je ukupno učestvovalo preko 400 pasa, a neke od rasa koje su izložene bili su ovčar (belgijski, njemački, kavkaski, srednjoazijski), doberman, buldog, američki stafordski terijer, epanjel breton, samojed, ši cu, čivava, pekinezer, terijer (njemački lovački, irski, zapadnoškotski bijeli, jorkšir). Učesnike izložbe su ocjenjivale sljedeće sudije: Dušan Travnikar, Nataša Davidović, Bratimir Bjelica, Rade Dakić, Dragoslav Račić i Nedica Bošnjak. Na ovoj izložbi učestvovala je i prijedorska Odgajivačnica pasa MonteRivalDog sa Kozare a njihov Paša MonteRivalDog sa Kozare je dobio prvaka rase BOB i peticu, CAC.
Među dobitnicima nagrada našao se i pas Ares Prijedorčanke Jelene Vučenović, koji se takmičio u Intermedija razredu, njegovi rezultati-v1 CAC FANCY GOLDEN STANDARD.
Zapaženi su bili i rezultati pasa iz prijedorske odgajivačnice Djomlas Amstaff, vlasnika Mladena i Milke Goronjić. Evo i njihovih rezultata:
V1 PRM- FIGHTER BRUTAL DJOMLA`S AMSTAFF
V2 FULL MOON DJOMLA`S AMSTAFF
V4 FLASH DJOMLA`S AMSTAFF.
Tekst – GradPrijedor.com
Foto – Odgajivačnica pasa MonterivalDog sa Kozare i Jelena vučenović

Comments are closed.