Izuzetno uspješan rad lokalnog parlamenta

29-Prijedor---Sead-Jakupovic

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović ocijenili su danas rad lokalnog parlamenta u protekle četiri godine izuzetno uspješnim.

Pavić je izjavio da je tekući saziv lokalne skupštine u gradu na Sani današnjom sjednicom završen u istom maniru kako je i radio u protekle četiri godine.

„Raspravljane su životne stvari koje su od izuzetne važnosti za razvoj grada i za njegove stanovnike i današnja rapsrava protekla je u tolerantnoj atmosferi koja je i do sada odražavala rad u našoj skupštini“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon posljednje redovne sjednice Skupštine grada.

On je naglasio da je razvojna strategija Prijedora za period 2014-2024. realizovana sa visokih 73 odsto odnosno finansijski takođe visokih 62 odsto, bez obzira na vrlo tešku situaciju.

„Realizacijua strategije znači povećanje prihoda, veći broj zaposlenih u našem gradu i to nam ustvari i jeste cilj“, poručio je Pavić.

On je dodao da u Prijedoru svake godine raste ukupan prihod privrednih subjekata, broj zaposlenih i bruto lični dohoci, te da je pokrivenost uvoza izvozom od 98,9 odsto znatno veća od republičkog i prosjeka u BiH koji se kreće od 58 do 63 odsto.

„To je jako dobar element, posebno ako se ima u vidu da Prijedor izvozi uglavnom na tržište zapadne Evrope“, istakao je Pavić.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović zahvalio se svim odbornicima na saradnji tokom protekle četiri godine, ističući da su pobrali epitete najbolje skupštine u čitavoj Republici Srpskoj.

„Odbornici su bili korektni, nisu vrijeđali jedni druge, bili su dostojanstveni, jer samo tako možemo ići naprijed“, dodao je Jakupović, podsjećajući da su neke lokalne zajednice slale svoje predstavnike u Prijedor kako bi posmatrali efikasnost rada parlamenta iz prve ruke.

Autor: SRNA

Comments are closed.