Izuzetno visok procenat rasvijetljenosti krivičnih djela

15-Prijedor---Radomir-Dukic

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor u maju je zabilježio 89 krivičnih djela među kojima 32 po nepoznatom počiniocu i ostvario izuzetno visok stepen rasvijetljenosti, rekao je danas načelnik ovog centra Dalibor Ivanić.

„Ukupna rasvijetljenost krivičnih djela je izuzetnih 91,4 odsto, dok je rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu 77 odsto, što je takođe izuzetno visok procenat“, rekao je Ivanić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da je visok i procenat rasvijetljenosti u oblasti imovinskih delikata koji samo za mjesec maj iznosi 83 odsto.

„Prema zvaničnim statistikama MUP-a Republike Srpske u prvih pet mjeseci ove godine CJB Prijedor ima najveći procenat rasvijetljenosti imovinskih delikata po nepoznatom počiniocu i on iznosi 65,4 odsto“, dodao je Ivanić.

On je rekao da se CJB Prijedro priprema za predstojeću turističku sezonu na način da preduzima sve preventivne mjere i radnje kako se ne bi desili incidenti kakvi su se lani dešavali u Prijedoru.

„U turističkoj sezoni veći broj naših građana na privremenom radu u inostranstvu dolazi u Prijedor i takođe apelujemo na sve građane da na vrijeme vrše zamjenu ličnih dokumenata“, poručio je Ivanić.

Prema njegovim riječima, prijedorskoj policiji oko 20.000 građana iz inostranstva u toku ljeta prijavi boravak u Prijedoru, a kontrola obaveze prijavljivanja je u nadležnosti granične policije.

Autor: SRNA

Comments are closed.