Izviđači darovali mališane u prijedorskoj bolnici

izvidjaci-bolnica-paketiciOdred izviđača „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor upriličio je danas podjelu novogodišnjih paketića za djecu hospitalizovanu na pedijatriji Opšte bolnice Prijedor.

Marko Čađo iz Odreda izviđača „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor rekao je da je to drugi dio humanitarne akcije „Izviđačko srce“.

„Došli smo da podijelimo paketiće za petnaestak mališana i da im poželimo sretnu novu godinu i brz oporavak“, kazao je Čađo novinarima u Prijedoru.

Načelnik Dječijeg odjeljenja Opšte bolnice Prijedor Vlado Radić rekao je da su, osim izviđača, najmlađe pacijente darovali i volonteri Udruženja građana „DON“ Prijedor, te učenici osnovnih škola „Petar Kočić“ i „Desanka Maksimović“.

„Mogu da kažem da sam zadovoljan što svake godine ima sve više onih koji osjete potrebu da dođu i posjete naš odjel, da povodom praznika podijele djeci paketiće i da izazovu osmijeh na licu djeteta, jer to je sigurno najveće blago“, poručio je Radić.

Članovi Odreda izviđača „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor u akciji „Izviđačko srce“ prethodo su darovali novogodišnje paketiće i štićenicima Javne ustanove „Centar Sunce“ koju pohađaju djeca i mladi sa posebnim potrebama.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.