Izviđači sa drugog kontinenta u Prijedoru pronašli prijatelje

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković primio je juče četvoročlanu delegaciju Saveza izviđača Južne Koreje koji su u Prijedoru boravili kao gosti Izviđačkog odreda „Dr Mladen Stojanović“ iz ovog grada.

Radi se o mladim izviđačima koji su došli da prezentuju kandidaturu Korejske skautske asocijacije koja se kandidovala za domaćina 25. Svjetske izviđačke smotre koja treba da bude održana 2023. godine.

– Ovo je posjeta koja nije česta na ovim prostorima, jer su stigli izviđači sa drugog kontinenta koji žele da sarađuju sa našim izviđačima – rekao je Đaković.

Predstavnik provincije Joemlabuk Soni Kim je istakao da su vođeni razgovori o budućoj saradnji izviđačkih organizacija.

– Budućnost grada i jedne zemlje zavisi od mladih i zato sam sa poštovanjem prihvatio izlaganje rukovodstva grada koje dosta pomaže izviđače – rekao je Kim.

Pored obilaska grada, gosti iz Koreje su izviđačima predstavili svoju kandidaturu za domaćina Svjetske smotre izviđača 2023. godine.

Osim Južne Koreje, i Poljska je podnijela zahtjev za kandidaturu za održavanje ove prestižne manifestacije koja svake četiri godine okuplja od 40.000 do 60.000 učesnika iz zemalja širom svijeta.

Autor: S.T. – Glas Srpske

Comments are closed.