Izviđači uredili eko park za djecu sa poteškoćama u razvoju

22-Prijedor---volonterska-akcija-prijedorskih-i-zenickih-izvidjaca

Prijedorski i zenički izviđači, učesnici kampa „Glasnici budućnosti“ koji se održava na Kozari, izgradili su i uredili eko park u prijedorskom „Centru Sunce“ koji pohađa stotinjak djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je „Centar Sunce“ institucija od posebnog interesa za grad Prijedor i za prijedorsku regiju, a da je Odred izviđača „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor jedna od prestižnih nevladinih organizacija u Prijedoru koja u Republici Srpskoj uživa veliki ugled i koja sa Zenicom ima jako dobre odnose.

„Ovo je jedan lijep primjer gdje se dvije izuzetno uvažene organizacije trude da ne samo korisnicima `Centra Sunce` nego i drugim i posjetiocima omoguće lijep kutak i nešto što je izuzetno lijepo“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

22-Prijedor---Ernest-Badnjevic-i-Marko-Pavic

Direktor Javne ustanove „Centar Sunce“ Prijedor Slađana Radaković rekla je da se uređenjem prostora dobijaju i eko park sa pješačkom stazom i ukrasnim zelenilom i prostor za odmor, relaksaciju, rekreaciju, fizikalnu terapiju i vježbe.

22-Prijedor---Centar-Sunce

Starješina Odreda izviđača „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor Ernest Badnjević rekao je da je u ovoj aktivnosti učestvovalo po 30 izviđača iz Zenice i Prijedora i 20-ak starijih izvođača iz ovih gradova.

22-Prijedor---svecanost-u-Centru-Sunce

„Ovo je jedna volonterska aktivnost u godini volonterizma. S ovom školom imamo izuzetnu saradnju i tu čak imamo i jedan vod izviđača koji djeluje u okviru našeg odreda“, dodao je Badnjević.

On je podsjetio da je ova aktivnost realizovana u okviru kampa „Glasnici budućnosti“ koji je počeo 19. i traje do 24. juna u planinarskom domu „Kotlovača“ na Kozari uz podršku američke ambasade u BiH.

22-Prijedor---uredjenje-eko-parka

Vrijednost uređenja prostora pored „Centra Sunce“ je 4.000 KM

Autor: SRNA

Comments are closed.