Javni poziv da dodjelu budžetskih podsticaja

opstina prijedor-administrativna sluzba-zgrada

Grad Prijedor raspisao je danas javni poziv za realizaciju Programa korištenja budžetskih sredstava za poljoprivredu u 2015. godini, a maksimalan iznos podsticaja za ovu godinu je 2.000 KM za fizička lica i 4.000 KM za preduzetnike i pravna lica.

Za podsticaje mogu konkurisati svi koji obavljaju poljoprivrednu proizvodnju na području grada Prijedora, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao komercijalna ili nekomercijalna gazdinstva i koji blagovremeno podnesu zahtjev za podsticaje i ispune uslove ovog programa.

Podsticaji će se dodjeljivati za govedarstvo, ovčarstvo, svinjarstvo, peradarstvo, pčelarstvo, proizvodnju gljiva, proizvodnju povrća na otvorenom, proizvodnju merkantilne pšenice, voćarstvo, plasteničku proizvodnju povrća i cvijeća i obnovu poljoprivredne mehanizacije.

Rokovi za dostavljanje prijava za javni poziv različiti su za svaku od ovih oblasti i kreću se od kraja avgusta, preko kraja septembra do kraja oktobra ove godine.

Sredstva za unapređenje poljoprivrede u budžetu grada Prijedora za 2015. godinu iznose 494.000 KM.

Od toga za podsticaje i razvoj u poljoprivrednoj proizvodnji namijenjeno je 250.000 KM, za izradu osnove zaštite uređenja i korištenja poljoprivrednog
zemljišta 100.000 KM, za proizvodnju povrća i cvijeća u zatvorenom prostoru 50.000 KM, za unapređenje voćarske proizvodnje 40.000 KM, za obnovu poljoprivredne mehanizacije 15.000 KM, a za učešće u finansiranju protivgradne zaštite 39.000 KM.

Javni poziv objavljen je u današnjem broju lokalnih sedmičnih novina „Kozarski vjesnik“ i na zvaničnoj internet stranici grada www.prijedorgrad.org

Autor: SRNA – Glas Srpske

Comments are closed.