Javni poziv za dodjelu pet stanova

Opština Prijedor i sarajevska kancelarija nevladine organizacije CRS raspisale su javni poziv za dodjelu u zakup pet stambenih jedinica koje su namijenjene za stanovnike kolektivnih centara i alternativnih smještaja u BiH.
Šef opštinskog Odsjeka za stambene poslove Nada Gruban rekla je da se nadograđuje dvospratna zgrada u centru grada sa pet novih stanova od 36 do 50 kvadratnih metara.
– Stanari koji ispune uslove konkursa i dobiju stanove plaćaće zakupninu prema opštinskoj odluci u visini od marku po kvadratu. Jedini uslov je da se tako dobijeni stanovi ne mogu otkupiti – dodala je Grubanova.
Riječ je o stambenim jedinicama koje su grade u okviru projekta „Stambena rješenja za ugrožene stanovnike kolektivnih centara i alternativnog smještaja“, čija je ukupna vrijednost oko 195.000 KM.
Javni poziv za izbor korisnika ovog vida smještaja, koji su raspisale opština Prijedor i sarajevska kancelarija nevladine organizacije CRS, biće otvoren do 20. jula, do kada će biti završena gradnja stanova.
Donatori ovog programa namijenjenog za rješavanje stambenog pitanja stanovnika kolektivnih centara i alternativnog smještaja su Biro za populaciju, izbjeglice i migraciju vlade SAD, Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBIH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i opština Prijedor.
Učešće opštine
Nada Gruban je potvrdila da je opština Prijedor za ovaj program izdvojila 25.000 KM. Osim toga, opština je dužna da obezbijedi priključke na infrastrukturu, građevinsku i upotrebnu dozvolu i da reguliše knjiženje stanova.
Glas Srpske

Comments are closed.