Javni poziv za drugo takmičenje učenika u recitovanju

Javna ustanova „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor organizuje drugo takmičenje učenika osnovnih škola u recitovanju “Od stiha do škole” koje će biti održano u Ljetnoj bašti 18. maja u 18.00 časova, najavila je direktorica ove ustanove Safira Karahodžić.
“Javni poziv za učešće u ovom takmičenju upućen je svim osnovnim školama na području opštine Prijedor od kojih svaka može kandidovati najviše devet učenika – po jednog iz svakog razreda. Izbor poezije je slobodan, a jedino ograničenje je da nastup traje do tri minute“, kazala je direktorica Karahodžić.
Ona je navela da se zainteresovane škole mogu prijaviti najkasnije do 30. aprila 2012. godine u JU „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor, u Ulici kralja Petra I Oslobodioca 39, a da sve dodatne informacije mogu dobiti putem elektronske adrese centarfilm@gmail.com i brojeva telefona 211 259 i 211 258.
„Recitatore će ocjenjivati žiri od tri člana. Devet najboljih recitatora i najbolji među njima dobiće vrijedne nagrade. Cijena ulaznica za takmičenje iznosiće 1 KM, a plaćanja su oslobođeni takmičari i voditelji recitatorskih sekcija“, precizirala je Karahodžić.
Prvo takmičenje učenika osnovnih škola u recitovanju “Od stiha do škole” održano je 1. decembra prošle godine u organizaciji JU “Centar za prikazivanje filmova” Prijedor u saradnji sa opštinom Prijedor, Pozorištem Prijedor i Fondacijom “ArcelorMittal” Prijedor. Okupilo je 43 učenika iz sedam osnovnih škola, a prvom među najboljima proglašena je Katarina Rendić, učenica petog razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“ koja je recitovala “Plavog zeca” Duška Radovića.
JU „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor

Comments are closed.