Javni poziv za sufinansiranje novih zasada malina

malina

Grad Prijedor raspisao je danas javni poziv za podnošenje prijava za projekat „Sufinansiranje podizanja zasada malina“ koji grad Prijedor realizuje u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija /UNDP/.

Cilj projekta je zapošljavanje ruralnog stanovništva, sa posebnim fokusom na najugroženije kategorije stanovništva kao što su mladi, nezaposlene žene, dugoročno nezaposleni, poplavljeni, povratnici, raseljena i izbjegla lica i lica sa invaliditetom.

Nabavku sadnica malina, sistema za navodnjavanje i paketa prihrane i zaštite malinjaka za prvu godinu proizvodnje realizuje UNDP-a, a odabir korisnika obavljaju predstavnici grada Prijedora i UNDP-a.

Projekat predviđa podizanje novih zasada malina kod 48 nosilaca poljoprivrednih gazdinstava upisanih u Registar poljoprivrednih gazdinstava, i to po hiljadu sadnica maline na jednom dunumu kod 23 korisnika, a po dvije hiljade sadnica na dva dunuma kod 25 korisnika, što je ukupno 7,3 hektara površine.

Podnosioci prijava dužni su da osiguraju obradivo poljoprivredno zemljište sa pristupom putu i stalnim izvorom vode za navodnjavanje i da sufinansiraju projekat u iznosu od deset odsto od ukupne vrijednosti kroz pripremu zemljišta za sadnju, nabavku stajnjaka, sadnju i održavanje parcele, te nabavku stubova i žice za maline, a UNDP će obezbijediti stručnu i tehničku pomoć i edukaciju.

Javni poziv objavljen je danas u „Kozarskom vjesniku“, na oglasnoj tabli gradske uprave, na veb stranicama www.prijedorgrad.org i www.ba.undp.org, a rok za podnošenje prijava je 28. oktobra 2016. godine.

Autor: SRNA

Comments are closed.