Javni poziv zainteresovanima za prisustvo sjednicama

25-Prijedor---Skupstina-grada

Skupština grada Prijedora uputila je danas javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobrenje prisustva sjednicama Skupštine grada Prijedora u 2017. godini.

„Radi ostvarivanja načela javnosti u radu, u cilju jačanja neposredne i parlamentarne demokratije, radi boljeg izražavanja stavova građana, u cilju donošenja što kvalitetnijih odluka, javni poziv se upućuje nevladinim organizacijama, udruženjima građana, sindikatima i drugim subjektima“, navodi se u pozivu.

Rok za predaju zahtjeva je 31. decembra 2016. godine.

Predsjednk Skupštine grada Prijedora će zajedno sa predsjednicima odborničkih klubova utvrditi kojim će udruženjima biti odobreno prisustvo u 2017. godini.

„Odobravanje prisustva sjednicama ne znači automatski i pravo obraćanja na sjednicama, već se ovo pravo može steći po naknadnom odobrenju predsjednika Skupštine grada Prijedora i predsjednika odborničkih klubova u svakom pojedinačnom slučaju i nakon svakog pojedinačnog zahtjeva“, stoji u pozivu.

Sjednicama Skupštine grada Prijedora u ovoj godini najčešće su prisustvovali predstavnici Boračke i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Udruženja građana DON i OEBS-a.

Autor: SRNA

Comments are closed.