Jedno lice novooboljelo, jedno preminulo

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je u ovom gradu u posljednja 24 časa registrovano jedno lice pozitivno na virus korona, kao i jedno koje je preminulo.

„Novooboljelo lice je 1958. godište, a preminulo lice /92/ bilo je onkološki pacijent prijedorske bolnice“, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da su u kućnoj izolaciji 32 lica, da je 1.887 lica izašlo iz zdravstvenog nadzora i da su svi testirani studenti koji koriste usluge smještaja Studentskog centra „Nikola Tesla“ Banjaluka negativni.

„U kovid bolnici imamo 12 pacijenata iz Prijedora i po jedno lice iz Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice. U izolaciji je jedan zdravstveni radnik koji čeka test na virus korona“, precizirao je Đaković.

U posljednja 24 časa su uručena dva prekršaja zbog nenošenja zaštitne maske, inspekcija vrši redovne kontrole, dezinfekcija vanjskih prostora obustavljena je zbog padavina i vlage na javnim površinama.

„Objektivno je da epidemija jenjava, ali imamo zaostatke koje i dalje treba tretirati. Život se vraća u normalu i vrijeme je u kojem se svi moramo uključiti u rješavanje velikih ekonomskih problema nastalih usljed epidemije“, istakao je Đaković.

Od početka pandemije broj zaraženih lica iz Prijedora je 54, trenutno aktivnih slučajeva je 22, oporavljenih 21, a umrlih 12.

Izvor: SRNA

Comments are closed.