Jelača o prodaji “Ljubije”: Odluka nije donesena trezveno [video]

“Odluka Vlade o prodaji dijela državnog kapitala u RŽR Ljubija, nije donesena trezveno i sa pravim argumentima”, poručuje Mladen Jelača, direktor komapnije “Arselor Mital”.

Po prvi put se oglasio na temu prodaje. Resorni ministar Petar Đokić, poručio je “Mitalu” da nemaju razloga za strah.

“Uključivanje svih onih koji u ovom momentu treba da kažu svoj stav. Mislim da to treba da kaže i ovaj grad, i građani ovog grada, jer danas vi čujete da ljudi govore o samo političkim odlukama. Ja mislim da iza tih odluka treba da stoje mnogo jači razlozi i mnogo jači argumenti koji će takvu odluku podržati”, ističe Jelača.

“Što bi to Mitalu smetalo? Evo pitam Mital? Što im smeta da na stolici na kojoj sada sjedi Vlada, sjedi sutra neko drugi. Ako oni imaju namjeru da rade, proizvode, da proizvode rudu za potrebe željezare u Ženici”, kaže Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva.

Uz direktora stao je i sindikat koji je prvi zavapio da odluka Vlade o prodaji Ljubije nije dobra. Radnicima je stigao odgovor od predsjednika. Poručio im je da brinu svoje brige.

“O tome ne odlučuju, uz puno uvažavanje radnika, uz puno uvažavanje njihovih prava, oni o tome ne odlučuju. I nije dobro da se oni u to upliću, jer možemo da vidimo da su instruisani”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

“U najmanju ruku mi smo zabrinuti. Svaki put nam se čini da je ova odluka Vlade, lomi se nekako. Nije dobra. Mi se svaki put borimo za sigurnost radnika, ovih 800 i nešto zaposlenih, pa i onih u budućnosti. Bojimo se za svoju budućnost. Ovo nam ne miriše da vidimo svoju budućnost”, poručuje Milenko Stojnić, predsjednik sindikata “Arselor Mital”.

Na odluci o prodaji Ljubije mogla bi da se slomi i vladajuća koalcija u Srpskoj. Marko Pavić izričito je protiv, ali i dalje tvrdi da partnerstvo nije ugroženo. Petar Đokić, odluku o prodaji državnih akcija pravda najavljenim investicijama. Dodik poručuje da koalcija nije jednoumlje i podrazumjeva dogovor, ako je moguće.

“Da li će za to glasati i ko će glasati ostaje da se vidi. Ja nisam siguran da će to i proći, ali definitivno će se vidjeti ko je na kom mjestu oko svega toga”, kaže Dodik.

“Ako dobije političku dimenziju, šta možemo, nastavićemo dalje život. Imali smo dobru namjeru, željeli smo da poboljšamo i poslovanje tog preduzeća, a i finansijske bilanse Republike”, rekao je Đokić.

Dobre namjere i želje Vlade, zavise od blagoslova narodnih poslanika. Zato svi s nestrpljenjem čekaju da tribuni, 25. aprila sjednu u klupe.

Autor: ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.