Jeleni Trikić pogoršano zdravstveno stanje

Zdravstveno stanje hrabre majke Jelene Trikić (32), koja je odlučila da rodi i zbog toga odbila hemoterapiju uprkos teškom tumoru na mozgu, ozbiljno je pogoršano. Ovu informaciju o hrabroj ženi koja je pre mesec dana rodila zdravog dečaka, saznali smo od njene porodice.

Jelenina majka, Milkica Trikić, guši se u suzama.

– Šta da vam kažem. Loše je. Tumor se proširio. Ja sam stalno uz nju. Ona je hrabra i bori se, trudi se da malo popriča sa mnom iako je u teškom stanju. Stalno pita za Nikolu. On joj daje snagu.

Prema njenim rečima, konzilijum lekara Kliničkog centra Banjaluka je, nakon sagledavanja Jeleninog zdravstvenog stanja, mišljenja da operacija nije rešenje jer je već imala dve teške operacije na mozgu. Pokušaće sa hemoterapijom ili zračenjem.

– Kako je Jelena još u babinama, sa hemoterapijom će nejverovatnije početi iduće sedmice – kaže Jelenina majka Milkica.

Na sreću, mali Nikola je zdrav i dobro napreduje.

– Mali je dobro. Ima 2.250 grama i hvala bogu zdrav je – kaže Milkica.

Ona je zahvalila svima koji se raspituju za Jelenino zdravlje, onima koji su pružili podršku i koji su novčano pomogli.

– Treba nam pelena, ubrusa, maramica. Jelena ne može ništa sama, pa nam je svaka pomoć dobrodošla – kaže Milkica.

Podsetimo, Jelena se od 2007. godine bori sa teškim oblikom tumora na mozgu.

Ona je do sada imala već dva teška operativna zahvata na mozgu, bila je pod zračnom terapijom i terapijom citostaticima.

Iako su joj onkolozi preporučili intenzivniju terapiju citostaticima, ona je to odbila jer bi to uništilo njenu sposobnost da ima potomstvo. Doktori u Kliničkom centru Banjaluka ranije su naveli da je tok njenog daljeg lečenja neizvestan, jer je već imala dva hirurška zahvata na mozgu, a ukoliko bi bio potreban i treći, morao bi da se radi u Beogradu ili u inostranstvu.

Izbeglica
Jelena je izbeglica iz Drvara, koja živi u Prijedoru. Porodica je u teškom materijalnom stanju, pa je sada, kada je Jeleni neophodno dalje lečenje, značajna svaka pomoć.

Večernje novosti

Comments are closed.