Još jedna dječija kreativna radionica mladih aktivistkinja „Čistog srca“

U organizaciji Humanitarnog udruženja „Čisto Srce“ Prijedor, u našem gradu je održana još jedna dječija kreativna radionica. Na radionicama su, kao i do sada, učestvovali mališani uzrasta od 3 do 6 godina, a radi se o djeci koja nemaju mogućnost da pohađaju vrtić.

Cilj niza radionica je da djeca pod stručnim nadzorom kroz igru i druženje nauče neke stvari koje nemaju priliku naučiti kod kuće. Treba istaći da su cijeli program rada u ovim radionicama osmislile i realizovale mlade članice HU „Čisto Srce“ koje su se po završetku fakulteta vratile u Prijedor i na ovaj način odlučile primijeniti stečeno znanje. Ovo je i odličan način da se pokaže i ostalim mladim ljudima da mogu biti i te kako korisni u svome okruženju.

Tema protekle dječije radionice bile su bajke. Sa djecom se razgovaralo o tome šta su to bajke, kakvi se likovi spominju u bajkama, kako se bajke završavaju, koje bajke poznaju, ko im priča bajke.

Nakon što su mališani čuli bajku „Vuk i sedam jarića“ koja je bila propraćena animiranim slikama, razgovarali su o njoj, a nakon toga sama djeca djeca međusobno su prepričavala bajke koje poznaju(„Crvenkapica“, „Pepeljuga“).

U kreativnom dijelu radionice, djeca su pravila sove od plastelina koje su lijepili na karton a tokom rada se razgovaralo o toj neobičnoj životinji.

Na ovoj radionici koju su vodile Tanja Jevtić(vaspitač) i Ružica Stanić(psiholog) učestvovalo je petoro djece a održana je u prostorijama OSOP-a.

Dvije mlade Prijedorčanke pozivaju i ostale roditelje koji imaju želju da njihovi mališani uzrasta 3-6 godina učestvuju u ovakvim kreativnim radionicama, da im se jave putem e-maila cisto.srce@yahoo.com ili putem telefona 065/735-496 kako bi se informisali o vremenu održavanja radionica.

Tekst i foto – Humanitarno udruženje „Čisto Srce“ i GradPrijedor.com

Comments are closed.