Još jedna uspješna godina za Skonto-prom

Prijedorsko preduzeće „Skonto-prom“, u čijim pogonima se proizvodi namještaj i šiju presvlake za namještaj, ovu poslovnu godinu završiće plasmanom robe na inostrano tržište u vrijednosti od 30 miliona KM, što je na nivou prošlogodišnjeg učinka.

Elizabeta Josipović, direktor i vlasnik „Skonto-proma“, kaže da su dobri izvozni rezultati plod dobre saradnje s njihovim stalnim poslovnim partnerima iz inostranstva.

„Mi već nekoliko godina sarađujemo s najpriznatijim kućama u Evropi. Na tržištima na kojima plasiramo već smo dobro uhodani, tako da ni ove, a ni prošle godine praktično nismo osjetili svjetsku ekonomsku krizu, koja se dobrano odrazila na mnoga preduzeća u oblasti tekstilne industrije“. kazala je Josipovićeva.

Dodala je da „Skonto-promovi“ poslovni ino-partneri, uprkos krizi, nisu smanjili porudžbine, te da imaju najave da će u narednom periodu možda povećati potražnju.

„Takav stav naših poslovnih partnera nas je primorao da počnemo ozbiljnije razmišljati o otvaranju novih radnih mjesta i novih proizvodnih pogona u oblasti tekstila i proizvodnje masivnog namještaja. Razmišljamo da već od početka naredne godine u tri pogona u Sanskom Mostu, Prnjavoru i Prijedoru zaposlimo još 200 radnika“, kazala je Josipovićeva.

Dodala je da redovno isplaćuju plate čiji je prosjek oko 600 KM, čemu su doprinijele i subvencije Vlade RS. „Skonto-prom“ je ove godine iz budžeta RS potpomognut sa 83.000 KM.

Nezavisne novine

Comments are closed.