JU OŠ „Branko Ćopić“ ugostila učenike Gimnazije „Galilei“ iz Trenta i Gimnazije „Sveti Sava“ Prijedor

JU OŠ „Branko Ćopić“ Prijedor bila je domaćin učenicima Gimnazije „Galilei“ iz Trenta i Gimnazije „Sveti Sava“ Prijedor koji su učenike ove škole oduševili prezentacijom zanimljivog naziva „Mislim i igram se naukom“.

Prezentacija je obuhvatala igre logike i naučne eksperimente kojoj su prisustvovali učenici osmog i devetog razreda koji su izrazili zadovoljstvo zbog ukazane prilike da pokažu svoje logičko-matematičke vještine kao i zbog druženja sa učenicima iz Italije.

Predstavnici JU OŠ „Branko Ćopić“ Prijedor, direktor Sanja Munjiza, pomoćnik direktora Jasminka Kalinić, te učiteljice Valentina Radaković i Slobodanka Sovilj, boravile su u Sarajevu na dvodnevnom seminaru kojeg je organizovalo „Udruženje EDUS – Edukacija za sve“ na temu „Uvod u diferencirano podučavanje 2. dio“.

Obuka je bazirana na individualnim edukativnim programima-diferencijacija nastavnih sadržaja, planiranja usmjerenog na ciljeve i ishode učenja, operacionalizaciji dugoročnih i kratkoročnih ciljeva kao i taktikama za individualizaciju učenja i poučavanja. Obukom „Udruženja EDUS – Edukacija za sve“ obuhvaćene su samo dvije škole iz Republike Srpske, JU OŠ „Branko Radičević“ Banja Luka i JU OŠ „Branko Ćopić“ Prijedor.

JU OŠ „Branko Ćopić“ Prijedor bila je i domaćin regionalnog takmičenja iz robotike. Učenici ove škole, Pavle Zorić i Arsenije Radosavac, uz pomoć svog mentora, nastavnika Zorana Bebena, osvojili su prvo mjesto.

Prije ovog takmičenja pobijedili su i na online takmičenju u robotici koje je obuhvatalo učenike iz cijele Bosne i Hercegovine.

Comments are closed.