Jubilarna priznanja saradnicima i partnerima Turističke organizacije opštine Prijedor

Turistička organizacija opštine Prijedor danas je obilježila 5 godina postojanja i rada i tim povodom je dodijelila priznanja za doprinos razvoju i promociji turizma na području naše opštine za više od 40 saradnika i partnera. Direktorica ove organizacije Amira Ganić rekla je da je za proteklih pet godina Turistička organizacija opštine Prijedor organizovala 15 manifestacija, učestvovala na još 37 i predstavila se na 14 sajmova u regionu. „Realizovali smo niz projekata od kojih su najznačajniji postavljanje turističke signalizacije u opštini Prijedor, izrada veb portala i multimedijalnog promo materijala, postavljanje bilborda i siti lajta, kao i niz manjih projekata“, navela je Ganić.
Ona je podsjetila da je prijedorska turistička organizacija dobitnik turističkih zlatnih ruža u kategorijama najbolji projekt menadžer i jedinica lokalne samouprave, te posebnih priznanje za doprinos razvoju turizma i za manifestaciju Dani zime na Kozari. Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Tihomir Ljubojević rekao je da Prijedor sa Potkozarjem ima veoma značajne uslove za razvoj turizma RS, posebno kada je riječ o Nacionalnom parku „Kozara“ i Eko centru „Ljekarice“. „U ovom nacionalnom parku fokusiraćemo se na razvoj škola u prirodi, a `Ljekarice` su izuzetno privlačne u sunčanim danima. Potkozarje, sa svojom gostoljubivošću, ima i bogatu gastro i ponudu suvenira i rukotvorina pogodnih za razvoj etno turizma“, dodao je Ljubojević.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Prijedor Boro Vojvodić rekao je da turizma nema bez ulaganja i da svi relevantni subjekti treba da prepoznaju potrebu većih ulaganja u turizam ako se žele bolji rezultati iz ove oblasti. „Opština Prijedor ulaže u turizam i našom Strategijom razvoja prepoznat je značaj ove grane. Tako se iz opštinskog budžeta finansira jedan broj projekata koji se realizuju već tri godine“, dodao je Vojvodić. U pet godina postojanja Turistička organizacija opštine Prijedor uspostavila je saradnju sa turističkim subjektima, te vladinim i nevladinim organizacijama na lokalnom, republičkom i međunarodnom nivou.
Tekst – SRNA
Foto – www.gradprijedor.com

Comments are closed.