Kad se struk mladog luka ne žali platiti 50 KM

Srednja vrtićka grupa koja je prikupila najviše novca za oboljelog drugara

Srednja vrtićka grupa koja je prikupila najviše novca za oboljelog drugara

Dječiji vrtić „Radost“ Prijedor danas je organizovao prodajnu izložbu dječijeg stvaralaštva od koje je sav prihod namijenjen liječenju djeteta oboljelog od leukemije koje pohađa ovu predškolsku ustanovu.

Direktor Dječijeg vrtića „Radost“ Prijedor Dušanka Božić rekla je da već godinama mališani na ovakav način učestvuju u Prijedorskom kulturnom ljetu, podsjećajući da je manifestacija ranije imala samo izložbeni, a da je na inicijativu samih roditelja dobila i prodajni karakter.

Mališani Dječijeg vrtića Radost

Mališani Dječijeg vrtića Radost

„Samo jednom smo od prikuljenog novca kupili rekvizite potrebne vrtiću, a svih ostalih godina prikupljeni novac poklanjamo nekome, jer uvijek od prečeg ima preče. Ovaj put poslaćemo novac porodici našeg djeteta koje se liječi u Beogradu od maligniteta“, rekla je Božićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je dodala da je od 450 djece koje pohađaju vrtić u ovu manifestaciju bilo uključeno njih oko 250 uzrasta od četiri do šest godina, a da su ogroman trud uložile vaspitačice radeći i prekovremeno u ustanovi ali i kod svojih kuća.

Prodajom dječijih rukotvorina do pomoći za liječenje oboljelog drugara

Prodajom dječijih rukotvorina do pomoći za liječenje oboljelog drugara

„Ove godine imamo čak i povrće iz vlastite proizvodnje. Jedna grupa djece, uzrasta od četiri do pet godina, u sklopu učenja sadila je povrće i danas prodaje lijep mladi crveni luk, neprskan“, dodala je Božićeva.

Prodavali i luk iz vlastitog uzgoja

Prodavali i luk iz vlastitog uzgoja

Vaspitač Biljana Pavlović rekla je da su mališani srednje vrtićke grupe prilikom posjete selu Rasavci u jesen skupljali šumske plodove i biljke od kojih su pravili obilježivače za knjige, a da su u proljeće sadili povrće u svojoj bašti iz koje su danas prodavali plodove.

Veliki odziv građana

Veliki odziv građana

„Ostalo povrće braćemo u toku jeseni i koristiti u ishrani. Osim povrća, danas smo prodavali radove na staklu, radove od tijesta i gline, uglavnom prirodne materijali koji su prošli kroz djetetova čula. Tu su razne vrsta nakita i posuda, ramovi za slike i obilježivači za knjige, te zidni satovi“, navela je Pavlovićeva čija grupa je danas prikupila rekordnih 515,25 KM.

Gradonačelnik Marko Pavić na prodajnoj izložbi dječijeg stvaralaštva

Gradonačelnik Marko Pavić na prodajnoj izložbi dječijeg stvaralaštva

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i sam je posjetio sve štandove i na svakom pazario po nešto od dječijeg stvaralaštva, izrazivši zadovoljstvo velikim odzivom građana, roditelja i svih koji vole djecu i prate njihove aktivnosti.

„Došao sam da podržim aktivnosti našeg vrtića, ali i ono za šta su djeca naumila da daju ove priloge. Njihov plan je dobar, human i emotivan i to su uradili da pomognu svome oboljelom drugu i svi građani koji su se uključilu u ovu akciju dali su svoj doprinos“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru poželjevši brzo ozdravljenje mališanu kome je pomoć namijenjena.

Rukotvorine mališana Dječijeg vrtića Radost

Rukotvorine mališana Dječijeg vrtića Radost

Radnici Dječijeg vrtića „Radost“ Prijedor i roditelji djece koja pohađaju ovu predškolsku ustanovu početkom aprila ove godine prikupili su 3.850 KM pomoći za liječenje djeteta koje je oboljelo od leukemije.

Autor: SRNA

Comments are closed.