Kameru dobila od predsjednika

Milana Vračar iz sela Niševići, kod Omarske, ima samo četrnaest godina, a već je zvijezda svoje generacije. Ova djevojčica koja je rođena s deformatitetom desne ruke svira dva instrumenta, pjeva, piše poeziju, režira i snima spotove, a nadasve je pametnica i odličan đak devetog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Omarskoj. S ponosom pokazuje kameru koju je na poklon dobila od predsjednika Republike Srpske, Rajka Kuzmanovića.

– Snimila sam tri spota o Republici Srpskoj za što je čuo predsjednik Kuzmanović. Jednog dana su me pozvali da dođem u Banju Luku da mi predsjednik lično uruči kameru da s njom mogu lakše i bolje snimati. Ne postoje riječi kojim mogu iskazati koliko sam bila sretna i uzbuđena na tom prijemu – priča Milana.

Kaže da voli poeziju piše kad god ima vremena, a član je i svih sekcija u školi. Pjevala je u Sarajevu na koncertu „Samo da rata ne bude“, gdje je otpjevala tri pjesme i proglašena princezom mira, ljubavi i prijateljstva. Svira klavir i gitaru, a san joj je da se pri nekoj muzičkoj školi oformi odjeljenje gdje bi i hendikepirana djeca sticali znanja iz muzike.

Ljepotu glasa i inzvarednu sposobnost recitovanja dokazala je snimajući  CD s poezijom o banjolučkoj zvjezdici Slađani Kobas iz Prijedora.
Čudesna Milana se prijavila i na konkurs „Britanija traži talente“, čiji su organizatori očarani njenim talentima, pozvali ovu djevojčicu da dođe i učestvuje.

– Nažalost, neću putovati, jer je to skupo za mene.
Meni je važno da je moj snimak zapažen i u svijetu.
Sve što radim dolazi iz mene, jer se svim srcem i dušom unosim u svaku pjesmu, spot ili film – kaže Milana.
Milorad Stupar, direktor škole koju ova talentovana djevojčica pohađa, priča da je mala Milana ponos škole dijete koje istinski zna šta hoće, posjeduje ogromnu želju za dokazivanjem.

– Uzor je svojoj generaciji i voljena je od svih koji je znaju – ističe Stupar.
Za Milanu znaju svi u Niševićima, a o njoj govore da je najpoznatiji stanovnik Omarske.

Fokus

Comments are closed.