Kasipović: Prijedorska škola mora pokrenuti postupak protiv agencije

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je da rukovodstvo Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora mora pokrenuti postupak protiv agencije „Lajf turizam“ za nadoknadu štete učenicima i roditeljima zbog problema nastalih tokom ekskurzije, u čemu će ih podržati i ovo ministarstvo.

Kasipović je rekao u Trebinju da će Ministarstvo prosvjete u kulture Srpske u narednih mjesec dana uputiti Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske inicijativu za izmjenu Zakona o turizmu i predložiti znatno strožije uslove za osnivanje turističkih organizacija, bez ikakvih ustupaka prema bilo kome.

On je ukazao da postoje određeni problemi prilikom organizovanja ekskurzija i podsjetio da je Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske ranije donijelo pravilnik o izvođenju ekskurzija, prema kome ono nema nadležnosti za odabir turoperatora koji će organizovati ekskurzije već da je to u nadležnosti organa škole i savjetu roditelja.

Na matursku ekskurziju u Italiju, Francusku i Španiju u nedjelju, 9. septembra, otputovalo je 86 učenika ove prijedorske škole, a sve vrijeme njihovu ekskurziju pratili su problemi zbog neispunjavanja ugovornih obaveza koje je agencija „Lajf turizam“ preuzela kako prema učenicima, tako i prema prevozniku kojeg je angažovala.

Maturanti su se vratili dan ranije nego što je bilo planirano, a umjesto prenoćišta u hotelu, noć su proveli u autobusu, dok im je tokom putovanja tražen i dodatni novac iako su punu cijenu platili prije polaska na put.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.