Kćerka Vukašina Marčetića: Mog oca je ubio komšija sa kojim je jeo i pio

Mog oca je ubio komšija koji je dan i noć sa njim pio i jeo. Otac je njihovu djecu vozio i doktoru kada bi se razboljela, ispričala je danas vidno potresena Nada Gvozden, kćerka Vukašina Marčetića (68) iz zaseoka Šoboti u Saničanima, kod Prijedora, kojeg je dan ranije ubio komšija Radovan Marčetić (68), pucavši potom sebi u glavu.
„Sve je bilo u najboljem redu dok se nije dogodio spor zbog međe u šumi. Moj otac je vidio da ga Radovan obmanjuje i da siječe njegova drva u šumi, pa je pozvao geometra da razgraniči imanja“, dodaje Gvozdenova i navodi da je Radovan Marčetić, kako se ispostavilo, prešao četiri metra na šumsku parcelu njenog oca.
Priča da se to dešavalo prije tri mjeseca, nakon čega je Radovan Marčetić prestao pričati sa njenim ocem.
„Govorio je da je moj otac neprijatelj broj jedan njegove porodice zbog čega je moj otac patio. I juče je navratio da otvoreno porazgovaraju. Onda se dogodila tragedija, zbog parčeta proklete zemlje mrtvi su i moj otac i Radovan“, kazala je Gvozdenova.
Tragedija se dogodila u nedjelju u popodnevnim časovima kada je Vukašin Marčetić traktorom prolazio ispred Radovanove kuće. Po priči očevidaca, ubrzo je pred kućom pitao komšiju zašto sa njim ne razgovara, kada je geometar izašao i izmjerio šumu zbog koje je postojao spor. Komšije, koje nisu željele da im se pominju imena, tvrde da je Radovan nakon zaustavljanja traktora ispred njegove kuće istrčao iz nje i iz pištolja CZ kalibra 7,62 ispalio četiri hica u Vukašina, dva u grudi i dva u vrat, od čega je potonji preminuo na licu mjesta. Očevici kažu da je Radovan, kada je vidio šta je učinio, otišao do obližnjeg stabla jabuke i pucao sebi u sljepoočnicu. Mada je davao jedva primjetne znakove života, Radovan je preminuo oko 17.30 u Klinici za anesteziju u UKC Banjaluka.
Komšije danas pričaju da su zaprepašteni ovom tragedijom. Ističu da su oba Marčetića bila porodični ljudi i da prije ove svađe zbog međe među njima nije bilo nikavih svađa.
„Ovo je tragedija koja nije zapamćena u našem selu“, pričaju mještani sela Šoboti.
Na oba tijela juče je obavljena obdukcija. Ubijeni Vukašin Marčetić danas će biti sahranjen na mjesnom groblju u Saničanima. Radovan Marčetić će, najvjerovatnije, na istom groblju sutra biti sahranjen.
Nezavisne novine

Comments are closed.