Klizište blokiralo put na Mrakovici

Mrakovica na planini Kozari, kao najznačajnija turistička destinacija za prijedorsku i banjalučku regiju, danima je odsječena od svijeta zbog klizišta i odrona koji su blokirali put.
Zbog ogromnih pukotina na putu Kozarac – Vodice koji vodi prema Mrakovici, glavni republički saobraćajni inspektor donio je odluku o potpunom obustavljanju saobraćaja na ovom pravcu. Iako zbog težine problema nema puno razloga za optimizam, možda je ipak na pomolu i rješenje ovog problema, što je koliko-toliko obradovalo turističke radnike ovog dijela RS.
Direktor Nacionalnog parka „Kozara“ Dragan Romčević je potvrdio da je, prema najnovijim informacijama, na terenu bila ekipa iz Projektnog biroa te da uskoro očekuje prijedlog idejnog rješenja za sanaciju puta.
– Ovaj problem nije novijeg datuma. Ispod tog puta se nalaze dva izvora, a preko njih nasip i potporni zid koji nije bio osiguran i taj problem traje odavno jer je vremenom došlo do urušavanja tog potpornog zida – rekao je Romčević.
On je potvrdio da očekuje i konkretan prijedlog za rješenje ovog problema i sanaciju puta koji se odronio.
– Uradili smo mnogo da obogatimo ponudu u Nacionalnom parku, ali prekid saobraćaja nam je pokvario sve planove. Ostaje nam jedino da se nadamo da će put uskoro biti popravljen. Ovo nam je vratilo malo nade da ćemo spasiti bar djelimično neke ugovorene posjete, budući da najviše posjeta Nacionalni park ima u maju i junu, a od toga je veliki broj najavljenih đačkih ekskurzija – rekao je Romčević.
Otkazani seminari
Iz hotela „Monument“ su ranije potvrdili da su im otkazani gotovo svi dogovoreni seminari i svadbe i da su i radnicima, koji su bukvalno ostali bez posla, prijetili otkazi.
Glas Srpske

Comments are closed.