Klizište odnijelo dva miliona

Prijedorsko preduzeće „Prijedorputevi“ počelo je pripremu izgradnje alternativnog puta prema Mrakovici, kako bi se nakon skoro mjesec dana prekida saobraćaja na putu Kozarac – Mrakovica, zbog klizišta, uspostavila kakva-takva saobraćajna komunikacija.
Prema riječima Radenka Crnogorca, tehničkog direktora „Prijedorputeva“, sanacija klizišta trajaće duže vrijeme zbog čega je neophodno obezbijediti privremenu komunikaciju.
– Nastojaćemo da ovaj alternativni put završimo u što kraćem roku kako bi omogućili nesmetanu komunikaciju do Mrakovice – kazao je Crnogorac i dodao da je klizište oštetilo oko 300 metara puta, zbog čega je neophodn duži period da bi se ono saniralo. On nije želio precizirati koliko bi sanacija mogla da košta, ali se procjenjuje da bi ovaj posao mogao iznositi oko dva miliona maraka.
Crnogorac je istakao da je investitor ovog projekta Javno preduzeće „Putevi RS“.
Zbog klizišta koje je izazvalo prekid saobraćaja veliku štetu posljednjih mjesec dana trpi Nacionalni park Kozara, kao i određen broj ugostiteljskih objekata koji se nalaze u neposrednoj memorijalnoj zoni spomen-kompleksa Mrakovica. U hotelu „Monument“ kažu da su u ovom periodu već pretrpjeli štetu od oko 140.000 KM.
Zadovoljstvo što će se uskoro omogućiti saobraćaj prema Mrakovici izražavaju u Nacionalnom parku Kozara, koji je, kako kaže direktor Dragan Romčević, mnogo oštetio svoj budžet jer na ovu planinu ne stižu redovni gosti.
– Ohrabreni smo početkom radova, posebno zbog nadolazećeg praznika 4. jula, Dana borca, koji će biti u znaku 70. godišnjice od početka otpora fašizmu naroda Kozare i Potkozarja, kada očekujemo veliki broj gostiju – kaže Romčević.
Fokus

Comments are closed.