Komunalne usluge Prijedor: Sahrane skuplje za 50 odsto u praznične i neradne dane

dujo milankoSahrane u Prijedoru obavljaju se i nedjeljom i neradnim danima ako to porodica zahtjeva, ali su u tim slučajevima cijene usluga više za 50 odsto, rekao je Srni direktor preduzeća „Komunalne usluge“ Prijedor Dujo Milanko.

„Redovne cijene sahrane iznose 332,86 KM ako na mjestu ukopa ne postoji spomenik, 362,11 KM ako postoji spomenik, te 435,82 KM ako spomenik ima i nadgrobnu ploču. U neradne dane, dakle nedjeljom i praznicima, koja god usluga da je u pitanju cijena se uvećava za 50 odsto od najniže cijene sahrane“, naveo je Milanko.

On je kao netačne odbacio optužbe jednog sugrađanina da ovo preduzeće uopšte ne radi neradnim danima, ističući da se usluge odvoza smeća rade svih 365 dana u godini, a da se i sahrane rade u neradne dane ako na tome insistira porodica, samo uz uvećane cijene.

U posljednjem izdanju lokalnih sedmičnih novina „Kozarski vjesnik“ u rubrici „Vaša pisma“ objavljeno je pismo čitaoca Spasoje Mikanovića koji apeluje na preduzeće „Komunalne usluge“ Prijedor da uvedu dežurstvo za praznike i neradne dane jer je, po njemu, „neljudski držati mrtvog čovjeka tri-četiri dana u kapeli“.

„To se skupo plaća, a tek kako je porodici koja čeka toliko dugo da sahrani svoga najmilijeg“, piše Mikanović.

U „Komunalnim uslugama“ tvrde da je Mikanoviću ponuđena usluga sa uvećanom cijenom u dane praznika, ali da je on to odbio.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.