Koncert Beogradskog Sindikata u Bellini ljetnoj bašti Prijedor

Protekle subote u Bellini ljetnoj bašti Prijedor održan je odličan koncert hip-hop grupe „Beogradski Sindikat“. Oko hiljadu i po naših sugrađana ali i mještana okolnih mjesta došlo je da uživo pogleda ovu sjajnu višečlanu grupu iz Beograda dva mjeseca nakon što su rasprodali „Arenu Beograd“ i priredili koncert za pamćenje za dvadesetak hiljada poklonika ove vrste muzike.
„Ja u životu imam sve“, „Alal vera“, „Za sve moje ljude“, samo su neke od pjesama koje su svi oni koji vole „Beogradski sindikat“ i koji su u subotu uveče bili u Bellini ljetnoj bašti Prijedor mogli čuti na ovom dvočasovnom koncertu koji je završen horskim izvođenjem pjesme „Balada disidenta“.
Hip hop grupa „Beogradski sindikat“ nastala je 21. marta 1999, spajanjem grupa „Red Zmaja“ i „TUMZ“ (Tehnika Upravljanjem Mikrofonom i Znanjem). Kasnije su se pridružili MC Flex i Šef Sale, a 2005. godine Prota i DJ Iron. Do sada je ova grupa izdala tri albuma i nekoliko singlova. Pjesme „Beogradskog sindikata“ su pjesme sa porukom, bilo da je ona usmjerena prema borbi protiv nasilja, borbi protiv poroka ili borbi za prava običnog čovjeka.
Više fotografija sa koncerta „Beogradskog sindikata“ u Bellini ljetnoj bašti Prijedor možete pogledati u našoj foto galeriji.

Comments are closed.