Konkretizovati saradnju prijedorske regije i Sisačko-moslavačke županije

16-Prijedor---gradonacelnik-Marko-Pavic-sa-celnicima-Sisacko-moslavacke-zupanije-i-hrvatskog-konzulata-u-Banjaluci

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da postoji potreba bliže saradnje prijedorske regije i Sisačko-moslavačke županije u oblastima kulture, turizma, sporta i privrede.

„Mi smo regije koje rijeka Una spaja, a ne razdvaja, i logično je da sarađujemo. Naročito sada, kad je Hrvatska članica Evropske unije /EU/, imamo potrebu da sarađujemo, da razmjenjujemo iskustva, ali i da koristimo fondove EU za prekograničnu saradnju“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa čelnicima Sisačko-moslavačke županije i hrvatskog konzulata u Banjaluci.

On je ocijenio da današnji sastanak otvara vrata drugim subjektima dviju regija i da je osnovna tema kako iskoristiti IPA sredstva za prekograničnu saradnju za koja je konkurs u toku.

„Dogovorili smo se da se naše dvije razvojne agencije nađu uskoro u Sisku i da konkretizuju projekte koje ćemo kandidovati ka IPA fondovima“, dodao je Pavić.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić rekao je da je javni poziv za program Interek otvoren do 15. juna i da se mora brzo reagovati kako bi se dogovorili konkretni zajednički projekti.

„Moguća je saradnja u saobraćajnoj povezanosti, privredi, zdravstvu, turizmu“, naveo je Žinić.

Konzul Republike Hrvatske u Banjaluci Zlatko Kramarić izrazio je zadovoljstvo u ime Ministarstva inostranih poslova Hrvatske što, kako je rekao, na lokalnom nivou djeluju ljudi koji su itekako odgovorni, prije svega prema svojim građanima.

Autor: SRNA

Comments are closed.