Kreditni dužnik ga napao na ulici

Nenad Mirković, predsjednik prijedorskog Udruženja prevarenih žiranata i član Upravnog odbora te asocijacije na nivou BiH, tvrdi da ga je napao jedan od kreditnih dužnika kome je, navodno, prije tri godine bio žirant na kredit od 5.000 maraka.
Mirković pojašnjava da ga je krajem prošle sedmice brutalno napao i izvrijeđao dvadesetčetvorogodišnji mladić, čiji su inicijali P.O.
„U petak sam se vraćao sa posla i susreo sam tog mladića zbog kojeg sam dobio i sudske opomene za vraćanje njegovog kredita. Tvrdim da mu nikada nisam bio žirant, ali se on služio prevarama prilikom dobijanja kredita u jednoj od prijedorskih mikrokreditnih organizacija. Ne sporim da sam bio žirant njegovoj majci i to prilikom reprograma njenog kredita prije nekoliko godina“, govori Mirković.
On ističe da je samo upitao mladića kada će vratiti dug banci kako ne bismo išli na sud, ali da ga je on počeo vrijeđati i napadati.
„Govorio mi je da ću imati posla sa njim i njegovim prijateljima i da ću gorjeti kao ptica na grani. Kazao mi je da će mi zapaliti kuću i sve ukućane. Slučaj sam prijavio policiji“, dodaje Mirković.
Priča da nije prvi put da ga vrijeđaju i napadaju dužnici za koje je već morao da vraća kredite.
„Po osnovu tih prevara lično sam bankama morao da vratim 45.000 maraka. Kada ću nazad dobiti svoj novac – ne znam. Znam samo da sam zbog tuđih kredita postao sirotinja, a dokazivanje postupaka prevara na sudu ide veoma sporo“, ističe on.
U policiji u Prijedoru su potvrdili da je zaprimljena Mirkovićeva prijava u slučaju verbalnog napada P.O. na njega, te da taj događaj istražuju. Udruženje prevarenih žiranata u Prijedoru broji više od 1.000 članova.
Nezavisne novine

Comments are closed.