Krivične prijave protiv pet kolega

Vojin Badnjar profesor fizičkog vaspitanja u OŠ „Mladen Stojanović“ u Ljubiji nedavno je podnio je krivične prijave protiv pet svojih radnih kolega i to po više osnova.
Na spisku su se našli bivši i sadašnji direktor Ljerka Živanov i Milojko Miljković, predsjednik školskog odbora Miljan Ratković, školski sekretar Mirela Petrov i nastavnica biologije Terezija Bursać.
U krivičnoj prijavi Badnjar ih tereti da su falsifikovali i uništili službene isprave, povrijedili osnovna prava radnika, nesavjestan rad u službi, zloupotrebu službenog položaja i prekoračenje ovlašćenja.
Badnjar je rekao da je sve počelo još u ratnom periodu kada je na prostor Ljubije došao i zaposlio se nakon izbjeglištva iz Travnika. On je istakao da nije mogao mirno da gleda nepravdu koja je vladala u to vrijeme u školi u kojoj je radio.
– Rukovodeći ljudi škole radili su šta su htjeli. Plate smo dobijali od direktora na ruke. Platni spisak bio je napisan ručno a cifra sa iznosom plate bila je upisana običnom olovkom. Ja sam insistirao da se moja plata upiše hemijskom olovkom i već su tada nastajali prvi nesporazumi – priča Badnjar koji je postavio i pitanje velikih donatorskih sredstava koja su iščezla.
– Kako sam saznao riječ je o cifri od 700.000 KM koje je donirala češka Vlada. Od tih sredstava školi je ostalo samo deset odsto. Ostali novac je otišao za gradnju privatnih kuća – tvrdi Badnjar dodajući da su zbog svega toga rukovodioci škole nastojali naći bilo kakvu njegovu grešku samo kako bi ga se riješili.
Prvi put su pokušali 1999. godine kada je Badnjar u afektu ošamario jednog učenika koji ga je prethodno udario vratima u glavu.
– Dvije godine kasnije na mjesto direktora dolazi Ljerka Živanov, koja je u drugom mandatu takođe počela vrši pritisak na meni i traži način kako da me izbace iz škole – rekao je Badnjar.
Badnjar koji očekuje da će se sudskim postupkom dokazati kršenje zakona i da će neki od optuženih završiti i u zatvoru.
Optuženi
Iako smo željeli da uspostavimo kontakt nismo bili u mogućnosti čuti reagovanja lica protiv kojih je podnesena krivična prijava izuzev Ljerke Živanov koja je kazala da ne shvata zašto je Badnjeve optužbe i način na koji on pokušava da ukaže na nešto što po njenim riječima ne postoji.
– Protiv njega niko nema ništa, ali po svemu sudeći njega je pogodilo to što nije bio izabran za direktora škole – kazala je Živanova.
Glas Srpske

Comments are closed.