Krov nad glavom za 60 boračkih porodica

Iako je zgrada za boračke porodice u Prijedoru trebalo da bude izgrađena u oktobru, rok je produžen do kraja godine zbog nadogradnje još jednog sprata. Ovo je potvrdio načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Mišo Rodić. – Projektom koji finansiraju Vlada Republike Srpske i opština Prijedor planirana je izgradnja zgrade od 50 stanova. S obzirom na to da smo našli mogućnost da se podigne i šesti sprat, rok je produžen za još 70 dana, a svih 60 stanova trebalo bi da bude useljivo do kraja godine – rekao je Rodić.

On je potvrdio da će zgrada imati po 12 dvosobnih stanova i garsonjera, a ostalo su jednosobni stanovi.

– Lista korisnika stanova još nije konačna, a 55 stanova treba da dobiju porodice poginulih boraca, te pet stanova ratni vojni invalidi – naglasio je Rodić.

Opština ima obavezu da obezbijedi lokaciju koja je u gradskom području i priključke za infrastrukturu.

– Već su krenuli radovi na priključcima za vodovod i kanalizaciju, a uskoro slijedi i priključivanje na toplovodnu i elektromrežu, i sve te obaveze biće završene prije završetka zgrade – dodao je Rodić.

Vrijednost ove investicije je 2,1 milion maraka, koje ulaže Vlada Republike Srpske, oko milion maraka obezbijediće opština Prijedor, a u cijenu nije uračunato zemljište koje je vlasništvo opštine.

Izvođač radova na ovom objektu je preduzeće „Una“ iz Kozarske Dubice, a podizvođač za građevinske radove je preduzeće „MB modul“ iz Prijedora.

Rodić je dodao da je sljedeće godine planirana izgradnja još jedne zgrade sa 30 stanova.

– Time će se riješiti 90 odsto potreba za zbrinjavanje porodica poginulih boraca i dijela ratnih vojnih invalida. Kasnije bi trebalo predvidjeti izgradnju još jedne zgrade, tako da bi svi ratni vojni invalidi, njih oko 150, trebalo da imaju riješeno stambeno pitanje – kazao je Rodić.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.