Kuća puna ljubavi

Devetočlana porodica Hajnc iz Ljubije kod Prijedora juče je uz bogatu trpezu i poklone proslavila najradosniji katolički praznik – Božić.

U kući punoj ljubavi koju su Hajncovi prije šest godina obnovili zahvaljujući donaciji „Karitasa“, juče je bilo mjesta i za goste, komšije i prijatelje ove porodice.

Na stolu je bila obavezna pečenica i mnoštvo božićnih kolača koje je za ovu prigodu pripremila Amira kojoj su oko ukrašavanja bora, jaslica i trpeze pripomogle kćerke.

„Božić se u našoj kući uvijek slavio. Ta tradicija nam je ostala još iz doba naših predaka“, ispričao je Milan Hajnc, jedini hranitelj višečlane porodice.

Iako žive skromno, priča Hajnc, njihova kuća je puna radosti i veselja, a on i njegova supruga Amira ponosni su na svoje sedmoro djece.

Najmlađa Patricija ima samo tri godine, sedmogodišnja Ivana učenica je prvog razreda, tu je i godinu dana stariji brat Goran, a potom i Milana (11), Josip (12), Katarina (13), dok Kristina, najstarije dijete u porodici Hajnc, ima 14 godina i već pohađa srednju školu.

„Mada živimo od samo 600 KM, ne žalimo se. Znate onu narodnu gdje čeljad nije bjesna ni kuća nije tjesna. Svaku marku koju Milan donese u kuću okrenem po dva puta, prije nego što djeci priuštim ono najneophodnije. Najvažnije je da su djeca zdrava i vesela i da suprug Milan ima stalno zaposlenje“, kazala je Amira.

Djeca u ovoj porodici juče su bila zaokupirana otvaranjem božićnih paketića, pa im i nije bilo do slikanja. Paketiće su dobili na dar od sveštenika crkve svetog Leopolda, gdje su prisustvovali ponoćki i jutarnjoj misi.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.