KUD „Brdo“ Hambarine dobio vrijednu donaciju Mikrokreditne fondacije EKI

Proteklih dana Kulturno-umjetničko društvo (KUD) „Brdo“ iz Hambarina dobilo je vrijednu novčanu donaciju od strane Mikrokreditne fondacije (MKF) EKI. Kako je pojasnio Boris Ivković, šef prijedorske filijale MKF EKI, radi se o iznosu od 1.200 KM.

„Naša mala donacija je namijenjena za kupovinu kompleta narodnih nošnji za ovo društvo. Na ovu ideju smo došli kada nas je kontaktirao predsjednik KUD Brdo gospodin Nazif Pađen koji nas je zamolio da podržimo rad društva. Tada nismo mogli izaći u susret, međutim, tokom ove godine smo imali određena sredstva na raspolaganju tako da smo odlučili da pomognemo rad ovog KUD-a novčanom donacijom od 1.200 KM“, rekao je Ivković.

EKI postoji već 16 godina u BiH, u prijedorskoj regiji je prisutan već 7 godina i ima preko 2.000 klijenata. Osim filijale u Prijedoru, na ovom području EKI ima ekspoziture u Sanskom Mostu, Novom Gradu i Kozarskoj Dubici a osim ovih mjesta pokriva i opštine Ključ, Kostajnica i Oštra Luka.

„Uglavnom podržavamo poljoprivrednike, neregistrovani i registrovani biznis. Naša praksa je da podržavamo i humanitarne projekte na nivou cijele države na način da radimo donacije najčešće za djecu ometenu u razvoju,
a po prvi put ove godine radimo i donacije udruženjima koja okupljaju omladinu kao što je KUD Brdo“, istakao je Ivković i dodao da je EKI tokom oktobra uručio dvije donacije i to Udruženju „Iskra“ u Novom Gradu i Udruženju „Rastimo zajedno“ u Kozarskoj Dubici.

Predsjednik KUD „Brdo“ Nazif Pađen je istakao značaj jedne ovakve donacije.

„Naše društvo je mlado i po godinama postojanja i po godinama njegovih članova ali imamo lijepu perspektivu jer okupljamo sve više članova sa područja nekoliko povratničkih mjesnih zajednica sa lijeve obale rijeke Sane.
Tokom zadnjih godinu dana imali smo 17 nastupa među kojima se izdvaja gostovanje u Austriji, a donacije poput ove mnogo nam znače“, rekao je Pađen.

On je dodao da je povodom godišnjice KUD-a „Brdo“ upućena molba prema MKF EKI sa željom da ova organizacija podrži rad društva.

„Sada, nakon nekoliko mjeseci, izuzetno sam sretan što je ova mikrokreditna fondacija prepoznala i podržala naš rad. Donaciju od 1.200 KM u potpunosti smo iskoristili za nabavku dijela opreme za nastupe. Dobili smo 8 novih ženskih narodnih nošnji na koje smo veoma ponosni“, naglasio je Pađen.

Predsjednik KUD-a „Brdo“ se na kraju još jednom zahvalio MKF EKI na ovoj vrijednoj donaciji, kako centrali u Bijeljini tako i filijali u Prijedoru na čelu sa šefom Borisom Ivkovićem.

Comments are closed.