Kulturno ljeto Prijedor 2012-U petak gastro prezentacija Veče domaće kuhinje

Gastro prezentacija „Veče domaće kuhinje“ biće održana u petak, 10. avgusta, u gradu na Sani u okviru Kulturnog ljeta „Prijedor 2012“, najavila je direktorica Turističke organizacije opštine Prijedor Amira Ganić.

„Tradicionalna jela biće izložena na štandovima na malom gradskom trgu. Svi učesnici dobiće jednak novčani iznos za nabavku namirnica, a pobjednici u kategorijama najljepše uređen štand i najorginalnija gastro ponuda dobiće pehare“, rekla je Ganićeva Srni.

Nakon što komisija odabere pobjednike, posjetioci će moći da degustiraju pripremljenu hranu.

„Cilj prezentacije je promocija tradicionalnih jela naroda Potkozarja, a učesnici manifestacije su KUD `Saničani`, Udruženje žena `Donja Puharska`, Udruženje `Promotur`, Udruženje Ukrajinaca `Kozak`, Udruženje Slovenaca `Lipa`, Kolo srpskih sestara i proizvođač rakije Brane Radanović“, navela je Ganićeva.

Organizator gastro prezentacije je Turistička organizacija opštine Prijedor, a pokrovitelj opština Prijedor.

U Kulturnom ljetu „Prijedor 2012“ Turistička organizacija opštine Prijedor učestvovala je u većini manifestacija, a sama je bila organizator maskenbala „Svijet dječije mašte“, te manifestacija „Zlatne ruke Potkozarja“ i „Veče domaće kuhinje“.
SRNA

Comments are closed.