Kviz na temu zaštite životne sredine

Ekološka koalicije Unskog sliva (EKUS) uz finansijsku podršku Opštine Prijedor u srijedu, 10.06.2009. godine, organizuje opštinsko kviz-takmičenje za učenike osnovnih škola sa teritorije opštine Prijedor na temu zaštite životne sredine sa fokusom na rijeku Sanu, čiji cilj je podizanje svijesti javnosti, pogotovo mladih, o značaju ovog pitanja. Kviz se održava u okviru projekta obilježavanja Dana rijeke Sane u Prijedoru.

Kviz će biti održan u prostorijama Zavoda za izgradnju grada u Prijedoru (preko puta Gradske tržnice) sa početkom u 10.00 časova, a u njemu će učestvovati timovi osam osnovnih škola sa područja opštine Prijedor. Škola pobjednica kviza dobiće računar, škola koja osvoji drugo mjesto digitalni foto-aparat, a škola koja zauzme treće mjesto štampač.

Dodjela nagrada obaviće se na centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana rijeke Sane na obali Sane nešto poslije 13.00 časova.

Podsjećamo Vas da je EKUS i prethodne dvije godine proveo slične aktivnosti, ali na nivou Unskog sliva kada je u projektima „Dišimo zdravim šumama“ i „Voda je život“ učestvovalo 80 škola.

Obilježavanje Dana rijeke Sane, u okviru kojeg se održava ovaj kviz, jedan je od projekata iz Strateškog plana u oblasti voda i zaštite životne sredine opštine Prijedor. Strateški plan je donesen u okviru provođenja Projekta dobre uprave u oblasti voda i životne sredine (GOV-WADE), kojeg djelomično finansijski podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

Izvor: EKUS

Comments are closed.