Lana Banjac iz Prijedora pobjednica 12. festivala „Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke“ – FOTO

novogodisnje karaoke 2012-izvjestaj 1Lana Banjac iz Osnovne škole „Branko Ćopić“ Prijedor pobjednica je 12. festivala „Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke“ koji je održan sinoć u u prepunoj sali Sportske dvorane „Mladost“ u Prijedoru.

Ona je pjevala pjesmu „Korake ti znam“ Maye Sar, ovogodišnje predstavnice BiH na pjesmi Evrovizije, a pobjednicom je proglašena jednoglasnom odlukom stručnog žirija koji su činili Vuk Kurtović, Nebojša Aleksić i Dejan Šarović.

Druga je bila Andrea Lukić, učenica OŠ „Petar Kočić“ Prijedor sa pjesmom „Ne vjeruje srce pameti“ grupe Amadeus dok je treće mjesto osvojila Teodora Šaponja iz OŠ „Vuk Karadžić“ Novi Grad, sa pjesmom „Bol do ludila“ Marije Šerifović.

Nagradu publike osvojila je Milica Dragić iz OŠ „Petar Kočić“ Prijedor koja je izvela pjesmu „Čuvam te“ Aleksandre Radović.

novogodisnje karaoke 2012-izvjestaj 2Najmlađi učesnik bio je osmogodišnji Dario Komljenović iz OŠ „Mladen Stojanović“ Ljubija koji je pjevao pjesmu „Motori“ od Divljih jagoda dok je najbolji scenski nastup imala Anja Jovanović iz OŠ „Vuk Karadžić“ Kozarska Dubica koja je izvodila pjesmu „Zbunjena“ grupe Negativ.

Već četvrtu godinu zaredom nagrada za najbolje i najglasnije navijače pripala je OŠ „Petar Kočić“ iz Prijedora.

Najmlađi učesnik bio je osmogodišnji Dario Komljenović iz OŠ „Mladen Stojanović“ Ljubija koji je pjevao pjesmu „Motori“ Divljih jagoda, dok je najbolji scenski nastup imala Anja Jovanović iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Kozarske Dubice koja je izvodila pjesmu „Zbunjena“ grupe Negativ.

novogodisnje karaoke 2012-izvjestaj 3Organizator festivala je prijedorska podružnica udruženje estradnih radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske „Estrada Republike Srpske“, a pokrovitelji predsjednik Republike Srpske, Ministarstvo urpave i lokalne samouprave Republike Srpske, lokalne zajednice prijedorske regije i brojni sponzori.

U finalnoj večeri tradicionalnog festivala učestvovala su 44 izvođača iz dvadesetak osnovnih škola sa područja grada Prijedora i opština Novi Grad, Kozarska Dubica i Oštra Luka.

novogodisnje karaoke 2012-izvjestaj 4Tri prvoplasirana izvođača dobila su novčane nagrade Nove banke u iznosu 300, 200 i 100 KM

U revijalnom dijelu nastupili su Dječiji hor „Vilenjak“ iz Prijedora koji broji 40-ak djece predškolskog uzrasta, mali manekeni, grupa „Molitva“ te nekoliko mladih Prijedorčana, nekadašnjih učesnika ovog festivala..

Atmosfera na samom Festivalu je bila odlična kao i prethodnih 11 godina koliko traje ovaj festival. Više od 4 sata koliko je sve trajalo, brojni školarci su pjevali, igrali i navijali za svoje favorite.
novogodisnje karaoke 2012-izvjestaj 5 novogodisnje karaoke 2012-izvjestaj 6 novogodisnje karaoke 2012-izvjestaj 7

Comments are closed.