Lažov godine Mirko Popović

Ubjedljivi pobjednik jubilarne, 20. lovačke „Lažijade“, koja je održana u Omarskoj kod Prijedora, je lovac Mirko Popović čija je priča „o psu ptičaru kojeg je vlasnik, inače penzionisani profesor jezika, za razliku od nekih naučio da čita“ mnoge pošteno nasmijala.
„Otkako sam počeo lagati čak pet puta sam osvajao počasnu titulu naj lažova. Samo prošle godine nisam. I tad sam imao dobru priču, ali ne kao ovu posljednju u kojoj pas trči za crnim pogrebnim vozilom samo zato što na njemu piše ime vlasnika koji se preziva Vrabac. Da sve bude šaljivije vlasnik pogrebnog s tim prezimenom i postoji u Omarskoj, kao i onaj kojeg profesor navodno nije naučio čitati“, kaže Popović, inače član Lovačkog Udruženja „Zmijanje“ iz Bronzanog Majdana kod Banjaluke.
Titulu lažova propratila je i pristojna novčana nagrada u iznosu od 500 maraka od koje je Popović zadržao samo 50, jer je ostatak od 450 maraka, nakon proglašenja pobjednika predao u ruke supruzi kao poklon za 8. mart. Organizator „Lažijade“, kojoj je prisustvovalo 500 lovaca, bilo je Lovačko Udruženje „Srndać“ iz Omarske kod Prijedora.
Tekst – Dnevni avaz
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.