Ljeto puno iznenađenja

Osnovan sa ciljem da modernog čovjeka vrati prirodi Eko-centar „Ljekarice“ u subotu će po osmi put otvoriti svoja vrata posjetiocima. Ova sezona obilovaće mnogim iznenađenjima, većim kapacitetima, a samim tim i uživanjem.
Prema riječima vlasnika, Dragomira Lončara, posjetiocima će ove sezone biti na raspolaganju više terena za odbojku na pijesku, više terena za mali fudbal, ali i mnoštvo kulturno-zabavnih sadržaja, te mnogo iznenađenja.
– Od ove sezone uvodimo i organizaciju koncerata i drugih kulturnih sadržaja, a organizovaćemo i mnoge gastro-festove na kojima će mnogi moći da predstave svoje specijalitete, a najviše zadovoljstva na kraju trebalo bi da imaju gosti. Naime, često ćemo naše posjetioce obradovati besplatnom konzumacijom hrane i pića.
Međutim, nikada se neće znati kada će biti ta akcija, pa ostaje posjetiocima da čekaju iznenađenje – rekao je Lončar.
Dodao je da je u Eko-centru „Ljekarice“ proširen prostor za piknik u prirodi, a veći je i kamp-prostor na kojem sada može da stane oko 200 kampera.
– Protekle sezone pokazale su da najviše dolaze domaći gosti i to oko 90 odsto, a samo deset odsto su stranci. Međutim, kada su u pitanju kamperi, tu je omjer pola-pola – rekao je Lončar.
Prošla sezona bila je slabija zbog lošeg vremena, pa se u ovom eko-centu nadaju boljem ljetu ove godine.
– Očekujemo lijepo vrijeme i nadamo se velikom broju gostiju. Posjetom centru gost dobija priliku da nauči poštovati i voljeti prirodu i njene ljepote. To je osnova ekološkog turizma i osnova neophodnog uspješnog suživota modernog čovjeka i prirode, koja stvara uslove za tehnološki napredak ali i očuvanje prirode bez koje ne možemo opstati – ističu u centru.
Na 30 hektara prostora centar može ugostiti pet hiljada posjetilaca, a na ovom prostoru postoji deset bazena, pogodnih za ribolov i sportove na vodi, a jedan bazen je uređen za kupanje.
– Za ovu sezonu poribili smo naše bazene tako da će biti prava uživancija za ljubitelje ribolova – zaključuje Lončar.
Fokus

Comments are closed.