Loše instalacije otežavaju rekonstrukciju ulice

pavic

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da poteškoće u rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića u centru Prijedora stvara dotrajala ili neodgovarajuća infrastruktura.

„To su vodovod, kanalizacija, toplovod, telefonija i kablovska televizija i praktično smo sve to rekonstruisali, iako to nismo prvobitno planirali. Sada ćemo imati i potpuno novu infrastrukturnu mrežu u ovom dijelu grada“, rekao je Pavić prilikom obilaska radova.

On je naveo da je u pitanju jedna od najprometnijih ulica u gradu i da njome najviše putnika sa autobuske stanice ide ka gradu, a naročito da svi učenici koji putuju upravo ovom ulicom idu do škole.

„Kada smo pravili projeakt uređenja ove ulice onda smo to imali u vidu i naši učenici će kada ulica bude završena moći da se ovdje odmore, pričaju, razmijene mišljenja i slično“ rekao je Pavić.

Dragan Čorokalo, direktor „Kozaraputeva“ iz Banjaluke, preduzeća koje izvodi radove, rekao je da je dinamika otežana zbog problema sa lošim infrastrukturnim instalacijama koje ni projektant, ni investitor ni izvođač nisu mogli predvidjeti.

„Trudimo se da ispoštujemo rok od četiri mjeseca i nadamo se da ćemo svi biti zadovoljni obavljenim poslom“, rekao je Čorokalo i dodao da će da će do kraja novembra biti završeno asfaltiranje, a do kraja godine i popločavanje ulice.

Radovi na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića počeli su 12. avgusta, a rok za završetak radova je 120 dana. Izvođač radova ranije je najavljivao da će nastojati da većina poslova bude završena do 25. septembra. Iz budžeta grada za ovaj posao izdvojeno je 1.079.776 KM.

Autor: SRNA

Comments are closed.