Majčinstvo na prvom mjestu

Mladu slikarku iz Prijedora Maju Bojić, koja je akademsko zvanje stekla lani u Banjoj Luci, uspješno završivši studije u klasi uvaženog profesora Slobodana Bijeljca, šira javnost već je upoznala kroz samostalne izložbe u rodnom gradu i Palama, te više kolektivnih postavki u kojima je izlagala još kao studentkinja, pa ne čudi što i sama priznaje da se možda prerano izvukla iz svojevrsne javne anonimnosti.
Veli da u početku jeste bila crtač, dok je sada istraživač koji u svojoj misiji koristi boje koje, kako kaže, možda izgledaju previše agresivne i žive, mada se prva karakteristika, stičemo utisak, teško može prepoznati na nasmijanom licu predvodnice plejade talentovanih umjetnika iz grada na Sani.
Kada joj se takvo mišljenje i iznese, opet odgovara osmijehom, ali i ističe da se u njenim crtežima može jasno prepoznati temperamentnost, koja, možda, i nije osobina koja je karakteriše u svakodnevnom ponašanju, gestikulacijama, razgovoru.
Zanimljivo je i što priznaje da slikarstvo trenutno zapravo jeste njen hobi, a ne osnovni poziv, jer život donosi prioritete i uloge koje se moraju odigrati na najbolji način da bi čovjek bio zadovoljan i ostvaren.
– Srećna sam što je slikarstvo sada negdje u drugom planu, jer ja sam danas prvenstveno majka lijepog trogodišnjeg dječaka, kome posvećujem baš sve vrijeme ovog svijeta, tako da mi druženje s bojama i platnom trenutno jeste i jedini hobi. Naravno, kada se nešto voli, kada ste zadovoljni, kada znate da organizujete vrijeme i kada u svemu tome imate razumijevanje i bezrezervnu podršku porodice, onda ste tu za sve svoje ljubavi – govori Maja Bojić.
Osim što je brižna i dobra majka, što je potvrdila i rečenim redoslijedom u svojim prioritetima, Maja je i pažljiva kćerka, a mada ne voli tu vrstu, kako ga nazva, javnog marketinga, nije se protivila ni tome da odgovori na pitanje da li joj je činjenica kako je dijete poznatog političara, aktuelnog poslanika u Predstavničkom domu PS BiH, Borislava Bojića, predstavljala olakšavajuću, ili, pak, otežavajuću okolnost u ostvarivanju profesionalnih ciljeva.
– Smatram da je u svemu bio presudan moj talenat i predan rad. Naravno, i to ne želim da krijem, roditelji su uvijek bili i ostali moja najveća podrška, što sam nastojala i dan-danas nastojim da opravdam. Ponosna sam na njih, a i oni su, vjerujem i znam, ponosni na mene i moj rad – zaključuje Maja Bojić.
Fokus

Comments are closed.