„Mala škola sporta“ za djecu od 4 do 6 godina

U Dječijem vrtiću „Radost“ Prijedoru sa radom je počela Mala škola sporta gdje djeca od četiri do šest godina pravilno razvijaju lokomotorni sistem.

Voditelj Male škole sporta, profesor fizičke kulture Darko Krstanović rekao je da je ovakav način rada sa djecom izuzetno dobra osnova za djecu koja će se kasnije baviti nekim sportom.

„Radimo vježbe zagrijavanja, razgibavanja, oblikovanja i koordinacije, te laganije poligone. Osim pravilnih pokreta, djeca ovdje stiču ili utvrđuju osnove discipline i higijene, a ovo je i jedan od načina ranog otkrivanja deformiteta poput ravnih stopala, krive kičme, nogu na `iks` ili `o` gdje roditeljima savjetujemo da se obrate ljekaru“, kazao je Krstanović Srni.

On je dodao da je Mala škola sporta namijenjena i djeci koja ne idu u vrtić, kao i djeci sa posebnim potrebama, da će trajati do kraja maja i da će, u zavisnosti od broja prijavljenih mališana, biti organizovani i dodatni termini.

„Sada radimo sa 25 djece svakog ponedjeljka i četvrtka od 17.30 do 18.00 časova, a optimalan broj bio bi do 15 do 20 mališana, podijeljenih u grupe od 4 do 5 i od 5 do 6 godina“, naveo je Krstanović.

On je naglasio da se Dječiji vrtić „Radost“ na ovaj način pridružio brojnim vrtićima u Srbiji i Hrvatskoj koji već godinama upražnjavaju sličnu praksu i postižu odlične reultate u fizičkoj kulturi u najranijim uzrastima.

Mjesečna članarina za Malu školu sporta košta 8 KM. Djeca treba da imaju trenerke i patike, a u proljeće šorceve i majice. Zainteresovani roditelji dodatne informacije mogu dobiti na broj telefona 066 124 905.

Izvor: SRNA

Comments are closed.