Malim i srednjim preduzećim poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

grad prijedor

Njemačka agencija za međunarodnu saradnju /GIZ/ u okviru EU ProLokal – zajedničkog programa Evropkse unije i njemačke vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH, objavila je poziv za iskazivanje interesa za učešće u dodjeli bespovratnih sredstava.

U pozivu se ne navodi ni ukupan iznos sredstava ni maksimalan iznos po projektu.

Na poziv se mogu prijaviti mala i srednja preduzeća u metaloprerađivačkom, drvnom ili poljoprivrednom sektoru, poljoprivredne zadruge, registrovani klasteri, organizacije za podršku biznisu u partnerstvu sa najmanje tri preduzeća i grupe preduzeća s minimalno tri člana iz istog lanca vrijednosti.

Osim individualne pomoći malim i srednjim preduzećima, projekat će podržati lokalne kompanije uključene u lance vrijednosti, promovišući ekonomsku sinergije kroz poslovna umrežavanja u klastere i grupe preduzeća.

Projektna ideja treba se odnositi na poboljšanje pristupa lokalnom i međunarodnom tržištu, umrežavanje i inovacije, optimalizacija poslovnih procesa i uvođenje novih metoda u radu.

Poziv je objavljen na zvaničnoj stranici grada Prijedora www.prijedorgrad.org. Obrasci i detaljne informacije dostupni su na internet stranici www.eu-prolocal.ba. Rok za podnošenje prijava je 17. juli ove godine do 23.00 časa.

Osim Prijedora, u ovom programu učestvuju Prnjavor, Derventa, Gradiška, Laktaši, Kozarska Dubica, Srbac, Zenica, Gračanica, Brčko, Teslić, Tešanj, Žepče, Posušje, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški, Prozor-Rama, Jablanica i Konjic.

Autor: SRNA

Comments are closed.