Mališani ljetuju u Kumboru

Petu godinu zaredom opštinska Organizacija porodica poginulih boraca Prijedor organizuje odlazak na more djece boraca Vojske Republike Srpske, koji su ugradili svoje živote u oltar otadžbine. Ovog puta na Crnogorskom primorju, u Kumboru, od 28. juna do 7. jula ljetovaće 16 djece. – Nastojimo da djeci poginulih boraca organizujemo odlazak na more, da bi se odmorila od školskih obaveza, kupala i družila sa vršnjacima – kazala je predsjednik ove organizacije Zdravka Karlica.

Karlica je navela da se uporedo organizuje i odlazak porodica poginulih boraca u banje Teslić i Mlječanica.

– Ova akcija se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za boračku i invalidsku zaštitu. Planirano je da se organizuje banjsko liječenje za 40 članova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida – dodala je Karlica.

U prijedorskoj Organizaciji porodica poginulih borca ovih dana nastoje da pomognu ovoj kategoriji građana, koja traži način da se obezbijede sredstva za odlazak djece na matursku ekskurziju u Grčku.

– Radi se o 27 djece poginulih boraca koja treba da otputuju sa svojim razredima na ljetovanje, za šta je potrebno obezbijediti 17.500 maraka – rekla je Karlica i istakla da će pokušati naći način da se sakupe neophodna sredstva.

S obzirom na to da su invalidnine i penzije, kako tvrde u ovoj organizaciji, još uvijek veoma male, javila se potreba za prikupljanjem novca u ove srhe, uz pomoć donatora i slično.

Svaki mjesec iz Fonda solidarnosti ove organizacije izdvaja se po 250 maraka za dva studenta, djecu poginulih boraca. Sa pripremama za novu školsku godinu organizovaće se i nabavka udžbenika djeci ove kategorije, za što će opština Prijedor izdvojiti 15 hiljada maraka.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.