Manifestacija „Dani zime na Kozari“

Privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” okupila je na Mrakovici više hiljada ljubitelja planine, gastronomije, sporta i rekreacije.

Ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić rekla je da je ova manifestacija ogroman potencijal i od velike važnosti za sve lokalne zajednice koje gravitiraju Kozari, te da je ministarstvo na čijem je čelu već 10 godina ponosni pokrovitelj.

“Ovo je naš ogroman potencijal i sve ono što može pomoći našim opštinama da se promovišu i razvijaju uvijek ćemo nastojati da podržimo”, navela je Rešićeva.

Ministar trgovine i turizma Suzana Gašić istakla je da se ovakve manifestacije moraju podržati i zbog okupljanja, a ne samo takmičenja, te naglasila kako je lijepo vidjeti veliki broj takmičara i posjetilaca.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da se “Dani zime na Kozari” održavaju 14. put i da su se tu okupili ljudi iz okruženja šireg od Krajine.

“Ova manifestacija svake godine bilježi sve više posjetilaca. Svi su došli i zbog ličnog zadovoljstva i izuzetno čistog vazduha u crnogoričnoj šumi koja nas okružuje”, dodao je Đaković, koji je zvanično otvorio manifestaciju.

Zvaničnom otvaranju manifestacije prethodilo je polaganje vijenaca u memorijalnoj zoni spomenika na Mrakovici.

U nastavku su uslijedila takmičenja u zabavnim sportskim disciplinama za koja su se prijavile ekipe Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada, Srpca, Laktaša, Oštre Luke, Kostajnice i Broda.

Održano je i takmičenje srednjih škola u kojem učestvuju dvije škole iz Prijedora, te po jedna iz Gradiške, Novog Grada, Dervente i Broda.

Organizatori manifestacije su Grad Prijedor, turističke organizacije Prijedor, Kozarska Dubica, Novi Grad i Gradiška, te Nacionalni park “Kozara”.

Pokrovitelj je Grad Prijedor, a organizovanje su pomogli i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, kao i prijatelji manifestacije.

Više fotografija možete pogledati u našoj galeriji na adresi https://www.gradprijedor.com/dani-zime-na-kozari-2020.

Izvor: SRNA – bhrt.ba
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.