Manje krivičnih djela, više saobraćajnih prekršaja

cjbpd

Centar javne bezbjednosti Prijedor u prvih šest mjeseci ove godine evidentirao je 492 krivična djela, što je za 17 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji na kojoj je govorio zamjenik načelnika CJB Prijedor Stevo Tomčić i načelnik sektora kriminalističke policije Radomir Dukić.

Tomčić je saopštio da je u oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano 398 krivičnih djela, što je za 24 odsto manje nego lani, a ukupna rasvijetljenost ovih djela kreće se oko 77 procenata. Policija je, dodao je on, evidentirala dva krivična djela ubistva i to jedno koje je okarakterisano kao teško ubistvo koje se dogodilo naselju Kozarac krajem aprila i drugo u prigradskom naselju Gomjenica 24. maja ove godine.

Iz oblasti saobraćaja podneseno je preko 10. 000 prekršaja, isključeno je 726 vozila i 1.369 vozača. U prvih šest mjeseci ove godine Centar javne bezbjednosti Prijedor evidentirao je tri krađe vozila od kojih jedna teška krađa, te sedam oduzimanja vozila. Uglavnom se, kako je naveo radilo o vozilima male materijalne vrijednosti. U istom periodu zabilježeno je 21 krivično djelo zloupotrebe opojnih droga, što je za osam krivičnih djela više nego u 2014. godini.

Po pitanju privrednog kriminala ukupno je evidentirano 355 krivičnih djela što je za preko 50 odsto više nego lani. Materijalna šteta od ovih krivičnih djela premašuje milion maraka. On je naveo da je policija u prvoj polovini ove godine preduzimala i aktivnosti protiv lica za koja je postojalo saznanje da su pripadnici radikalnog islama.
Tom prilikom lišeno je slobode 10 lica od čega su četiri lica provedena u specijalno tužilaštvo, a za jedno lice određena je mjera pritvora.

U CJB danas su potvrdili priču o pojavi maloljetničke prostitucije u nekim prijedorskim kafićima. Načelnik kriminalističke policije Radomir Dukić rekao je da se po tom pitanju već provode određene aktivnosti, prikupljaju podaci, a s obzirom da se radi o osjetljivoj oblasti za sada se ne iznose nikakvi podaci.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.